İşitme Engelli çocuklara eğitim veren Özel Eğitim Meslek Lisesi, öğrencilerinin din eğitimini en iyi şekilde almaları için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan işaret diliyle yazılmış Kuran’ı Kerim, Elifba, İslam İlmihali ve Peygamberimizin hayatını anlatan kitaplar istedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu talebi karşılıksız bırakmadı ve her öğrenci sayısı kadar kitapları gönderdi.

Gönderilen kitaplar, okul öğretmenleri ve Nurullah Camisi yetkilileri tarafından öğrencilere takdim edildi.

ESENDEMİR: HER ÖĞRENCİYE BU KİTAPLAR DÜŞECEK ŞEKİLDE GÖNDERDİLER

Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdür Vekili Mehmet Emin Esendemir, kendilerine destek olanlara teşekkür ederek, “Din dersi öğretmenizin öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı kerimi öğrenmede ilk aşama olan işaret dili ile yazılan alfabesini ve bunun yanında büyük İslam ilmihali ile peygamber efendimizin hayatını anlatan kitapları öğrencilerimize taktim etmek istedik. Bunun içinde Diyanet İşleri Başkanlığımızla bir yazışma yaptık. Sağ olsunlar Diyanet İşleri Başkanlığı bu talebimizi göz önünde bulundurarak bize her öğrenciye bu kitaplar düşecek şekilde gönderdiler” dedi.

BAYER: BU TALEBİ YERİNE GETİRMEK ÜZERE ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK

Nurullah Cami İmam Hatibi Veli Bayer de, okul idarecileri ile birlikte Diyanetten kitap talebinde bulunduklarını ifade ederek, “Camimizin yakınında olan İşitme Engelliler Okulumuzun din dersi öğretmeni hocamızla istişare ettik. Kendisi talepte bulundu. Bizde bu talebi yerine getirmek üzere çalışmalar başlattık. Okulumuzun yaptığı yazışmalar neticesinde buradaki öğrencilerimizin farkındalık hissetmeleri, en azından kendilerinin dini konuda bilgilenmeleri için çalışmalar yapıldı. Özellikle işaret dili ile Kuran-ı Kerimi öğrenme, Elifba, ayrıca Kur’an-ı Kerim’in meali, Efendimizin hayatını anlatan kitaplar geldi” diye kaydetti.

TARHAN: HER ÇOCUĞA YETECEK KADAR GÖNDERİLMİŞ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fethi Tarhan ise, Diyanet İşler Başkanlığı’na teşekkür ederek, “Okulumuzda herhalde Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatı, ilmihal, işaret dili ile Elifba sahiplenecek şekilde, her çocuğa yetecek kadar gönderilmiş. Onun dağıtımı için buradayız” ifadelerine yer verdi.