Bu yıl “Cami ve Hayat” temasının ele alındığı Camiler ve Din Görevlileri haftası nedeniyle Diyanet sen tarafından program düzenlendi.

Program Kuran’ı kerim tilaveti ile başladı.

ERGEN: BİZ EĞER O GÜNLERİ UNUTURSAK GELECEĞİMİZDEN EMİN OLAMAYIZ

Diyanet Sen Başkanı Murat Ergen, “Camiler elbette bizim için önemli. Ama camilerin içerisinde eğer din görevlileri varsa camiler önemlidir. Bugün Ayasofya’da bir camidir. Fakat içerisinde din görevlisi olmadığı için, ibadete açılmadığı için mahzundur, öksüdür. O zaman caminin önemi din görevlisi ile belli olur. Bir camide eğer din görevlisi varsa o cami daha kıymetlidir, daha değerlidir, daha topluma yararlıdır diye ifade etmek istiyorum. Geçmişi unutmayalım. Biz eğer geçmişi unutursak gelecekte başımıza tekrar bu tür şeyler gelebilir. O yüzden biz 28 Şubat sürecinde MGK genel kurulunda boncuk boncuk terleyip Müslümanların ve İslam’ın hakkını savunmak için mücadele eden Erbakan hocanın hakkını unutmayalım Biz yine 27 Nisan’da muhtara ile 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi ile devrilmeye çalışılan, alaşağı edilmeye çalışılan Recep Tayyip Erdoğan’ı unutmayalım. Biz eğer o günleri unutursak geleceğimizden emin olamayız. Biz ne hükümetin verdiği zam teklifini ne de noter vazifesi gören hakem heyetinin verdiği zammı kabul etmiyoruz. Elektriğe 6 ayda yüzde 30 zam gelirken memurların yüzde 4 zamma uygun görülmesi gerçekten çok acınası bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Din görevlilerinin toplumun rehberi ve önderi olduğunu dile getirerek, din görevlilerinin sorunlarını dile getirdi.

BAHŞİ: ÇOK GÜZEL EĞİTİM VERDİKLERİNİ VE ONLARA KUR’AN ÖĞRETTİKLERİNİ MÜŞAADE EDİYORUZ

Memur Sen Başkanı İbrahim Bahşi, “Şu an gittiğimiz camilerde camilerin medeniyetimizin bir merkezi olduğu gerçeğini bugün sizler yaşatıyorsunuz. Özellikle çocuklarımızın, öğrencilerimizin camilere gelerek orada çok değerli hocalarımızın öğretmenlerden daha iyi onlara yaklaşarak çok güzel eğitim verdiklerini ve onlara Kur’an öğrettiklerini müşaade ediyoruz. Dolayısıyla ben sizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

TUNÇ: CAMİLERİ HAYATIN MERKEZİNE OTURTMALIYIZ

Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç, “Camiler bizim için Hz. Nuh’un gemisi gibidir, Hz. Musa’nın asası gibidir, Hz. Muhammed Mustafa’nın sığındığı Hira Dağı gibi, Hira Mağarası gibi Sevr mağarası gibidir. Fakat camileri şu anda bizlerin üzerinde müthiş bir yük var. Tekrar elimizi taşın altına koyup tekrar canlandırma, bu seneki tema gibi hayatın merkezine oturtmalıyız” dedi.

Kültür Park Cami İmam Hatibi Timur Yıldız, programda şiir okudu.

HABER: SITKI TAŞEL