Diyanet Sen Elazığ Şubesi’nden Prof. Dr. Erbaş’a destek

Diyanet-Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, insan hakları derneği ve bazı baroların hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş’ın yanındayız açıklaması yaptı.

Diyanet Sen Elazığ Şubesi’nden Prof. Dr. Erbaş’a destek

Diyanet Sen Elazığ Şube Başkanı Murat Ergen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanında olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının ülkenin en köklü ve saygın kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Ergen, “Kurumumuzun Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği ve bazı Barolar tarafından suç duyurusunda bulunulmasını kınıyor, Diyanet İşleri Başkanımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Ergen, Diyanet-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de ümmet coğrafyasına hizmet eden, mazlumların, çaresizlerin imdadına yetişen, iman ve hakikat ölçülerini her alanda ve herkese hatırlatmaya çalışan Diyanetimize ve onun saygıdeğer başkanına yapılan acımasız saldırılara karşı olduğumuzu kamuoyuna haykırıyoruz. İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanımız söylemeyecekte kim söyleyecek. Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek bunun söylenmesine bile tahammül edilememesi neyin şımarıklığı ve azgınlığıdır. Zinanın eşcinselliğin ferdi ve toplumsal zararları ortadayken birileri zina yapıyor diye bunu normal görmemizi kimse bizden beklemesin. Kanunda bu yaptığınız suç olmayabilir ancak bu, ne zinayı, ne eşcinselliği dinen ve ahlaken meşru kılmaz. Birileri bundan rahatsız oluyor diye başımızı kuma gömecek değiliz” ifadelerini kullandı.

Ergen, aslında Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunan ve kınama mesajı yayınlayanların derdinin Ali Erbaş’ın şahsı değil, onların asıl derdinin Allah, Kur’an ve İslam ile olduğunu, ”Onların asıl derdi bu milletin değerleri iledir. Bu zavallıların amacı, ülkemizin milli ve manevi değerlerinin altına dinamit koymak, bu toplumu kendi değerlerine düşman ederek yozlaştırmaya çalışmaktır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137