Diyarbakır’da Şanlıurfa-Elazığ Yolu Birbirine Bağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa yolunu Elazığ yoluna bağlayan Mezopotamya Caddesini trafiğe açtı.

Diyarbakır’da Şanlıurfa-Elazığ Yolu Birbirine Bağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2021 asfalt sezonunda özellikle kent merkezinde trafik akışını rahatlatacak yeni bağlantılı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, merkez Kayapınar ilçesinde Şanlıurfa yolundan başlayan Mezopotamya Caddesi’ni Elazığ yoluna bağlayarak sürücüler için alternatif bir güzergahı daha trafiğe açtı.

12 bin metrekare kaldırım ve 80 aydınlatma direğiyle Büyükşehir Belediyesi, daha önce yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle çözüme kavuşturarak çalışma başlattığı bin metre uzunluğunda 50 metre genişliğinde olan yolda, 90 bin metreküp kazı dolgu, 34 bin temel alt temel, 36 bin metrekare binder ve 35 bin metrekare aşınma tabakası serdi.

Açılan yeni yolda tren raylarının geçtiği bölüme güvenlik amacıyla otomatik bariyerli hemzemin yapıldı.

Ekiplerin Mezopotamya Caddesi’ne döşeyeceği 12 bin metrekare kaldırım ve 80 aydınlatma direğiyle çalışmalar tamamlanmış olacak.

Asfalt serme çalışmasının tamamlanmasının ardından trafiğe açılan cadde ile kentteki yol ağına Şanlıurfa ve Elazığ bulvarları arasında alternatif bir güzergah eklenmiş oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
.
. - 3 yıl Önce

Bu bulvar ise elazığa yapılan yamuk yumuk, 1 haftada asfaltı çökenler ne?

Elazığ Köysel Dönüşüm Mustafapaşa Şahaseri
Elazığ Köysel Dönüşüm Mustafapaşa Şahaseri - 3 yıl Önce

Belediye baksında Belediyecilik görsün, 6 gidiş 6 gelişli 12 şeritli yollar geniş kaldırımlar bisiklet yolları otoparklar binalar arası mesafeler, yeşil alanları ile kentleşen Diyarbakır. Birde deprmde yolları genişletme imkanını heba eden var olan yolları daraltan kaldırımlara binalar diktiren veya kaldırımları dükkana kattıran dar dib dibe kasabalaşan Elazığ

Durum bildirir
Durum bildirir - 3 yıl Önce

Diyarbakır hdp belediyesi osman baydemir zamanında kaldırımdan 40-50 cm yüksek olan bir otel kaldırıma bir basamak koyabilmek için belediyeye bir kepçe ve bir kamyon vermeyi tahüt etmesine rağmen ne etmişse belediyeye kabul ettiremediği için otelin krişini yıkıp binanın içine merdiven koyup girişi zor bela sağlayabilmiş. Elazığda 300-500 tl belediyeye versen her türlü kaldırımı yolu istediğin gibi daraltabiliyorsun. Onu için diyarbakır caddeleri ip gibi jilet gibi ve çok geniş ve simetrik iken elazığdakilere yol demeye bin şahit lazım . Elazığı perişan eden işte bu çürümüş 300-500 e tav olan zihniyet ve kaldırama göz diken zihniyettir. Elazığ bu kafayla hiç bir zaman böyle yollara sahip olamayacak bu gidişle. ... üzücü diyar bakırda 100 metre genişlikte 10-12 şeritli yollar + yürüyüş +bisiklet +kaldırım + yeşil alan , bizde ise kanal boyu yolları gibi zikzaklı ucubeler. ...

Mehmet
Mehmet @Durum bildirir - 3 yıl Önce

Her cümleye sonuna kadar katılıyorum...

SIRADAKİ HABER

banner137