Elazığ Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış, gereksiz ve etkisiz ilaç kullanımının yüksek boyutlara ulaştığını belirterek, akılcı olmayan ilaç kullanımının sebep olduğu hastalık, ölüm ve ilaçların yan etkilerine karşı vatandaşları uyardı.

POLAT: TEK ÇARE ANTİBİYOTİKLERİN AKILCI KULLANIMIDIR

Dünya Sağlık Örgütü'nün tahmini verilerine göre, ilaçların yüzde 50'sinden fazlası uygun olmayan şekilde kullanıldığını belirten Doç. Dr. Polat, “Son güncel veriler, dirençli bakteriler tarafından enfekte edilen hasta sayısının arttığını ve antibiyotik direncinin halk sağlığı için tehdit haline geldiğini göstermektedir. Antibiyotiklerin yanlış nedenlerle veya doğru olmayan biçimde kullanılması, bakterilerin sonraki ilaç tedavilerine karşı direnç göstermesine neden olabilir. Dirençli bakterilerin gelişmesinin durdurulması ve antibiyotiklerin gelecek nesillerde etkinliğinin sürdürülebilmesi için tek çare antibiyotiklerin akılcı kullanımıdır” şeklinde ifade etti. 

POLAT: ELAZIĞ OLARAK TÜRKİYE ORTALAMASINA GÖRE İYİ DURUMDA

Vatandaşların akıllı ilaç kullanımı olarak adlandırılan hekim tarafından belirlenen doğru ilacın, doğru uygulama ve zamanlamayla kullanılması gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Polat, Akılcı İlaç Kullanımı konusunda Elazığ olarak Türkiye ortalamasına göre iyi durumda olduklarını söyledi.

POLAT: GAYRET VE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR

Elazığ Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Koordinasyonunda tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de akılcı ilaç kullanımı konusunda sağlık profesyonellerine; halkımıza yönelik olarak okullarda, kurslarda, camilerde eğitimler verilmektedir. Ayrıca afiş, broşür, sosyal medya aracılığıyla konuyla ilgili farkındalığın artırılması ve davranış değişikliğinin oluşmasına çalışılmaktadır. Ülke ortalamasına göre iyi olan konumumuzu daha da iyi yerlere taşımak için gayret ve çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu