Kamu diplomasisi, terörizmle mücadele ve siyasal iletişime ilişkin dört kitabı bulunan, Türkçe ve İngilizce olmak üzere birçok kitaba editörlük yapan Fırat Üniversitesi Doç. Dr. Öğretim üyesi Emrah Aydemir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nda göreve başladı.

Terörizmle mücadele ve kamu diplomasisi alanlarında önemli akademik çalışmalara imza atan ve adından başarılarıyla sıklıkla söz ettiren Aydemir, 2016 yılında Oxford Universitesi’nde düzenlenen bir konferansta oturum başkanlığı yaptı ve Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu’nda Siyasal İletişim, Algı Yönetimi ve Kitle Psikolojisi dersi verdi.

2018 yılında Harvard Üniversitesi Joseph B. Martin Conference Center’da düzenlenen uluslararası bir konferansta “Üstün Başarı Belgesi”ne layık görülen Aydemir’in Media Digest Radio Television Hong Kong, Amerikan iş dünyası dergisi FORTUNE’ye bağlı FORTUNE Türkiye ve M5’de makaleleri yayımlandı. 

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bildiler sunan Aydemir’in Dış Politikada Stratejik Bir Değer Olarak Yumuşak Güç ve Medya” isimli çalışmasına Bill Clinton Yönetiminde Amerika Birleşik Devletleri Ulusal İstihbarat Güvenlik Konseyi Başkanlığı ve Savunma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunmuş Harvard Üniversitesi Profesörü Joseph Nye ve alanında yer edinmiş önemli isimler katkıda bulundu.

“Terörizmle Mücadele ve Kamu Diplomasisi: Bilişsel Savaş” kitabının arka kapak yazılarını alanında dünyaca önemli isimler kaleme aldı.

Birleşik Krallık ve Kanada’da bulunan FLE Institute of Research, Learning & Development’ın uluslararası ilişkiler alanında Konferans Komitesi ve Yayın Kurulu’nda da yer almaktadır.

Başarılı çalışmaları ile adından söz ettiren Doç. Dr. Emrah Aydemir, Cumhurbaşkanlığı İletişim  Başkanlığı’nda göreve başladı.