1-7 Aralık 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeniyle Fırat Üniversitesi Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yılmaz ile açıklamalarda bulundu.

YILMAZ: FIRAT ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ TÜRKİYE GENELİNE BAKILDIĞINDA EN FAZLA ACİL HASTA KABULÜ OLAN ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN BİRİ

Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, bilindiği gibi 1-7 Aralığın sağlık hizmetlerinin öncüleri olan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası olarak kutlandığını, tüm dünyada ve ülkemizde acil servislerin yoğunluğunun ciddi problemler oluşturduğunu, ilimiz genelinde ise Fırat Üniversitesi Hastanesinin şehir merkezinde kalan tek kamu hastanesi olması nedeni ile hasta başvurularının arttığını ve Türkiye geneline bakıldığında en fazla acil hasta kabulü olan Üniversite Hastanelerinden biri olduklarını söyledi.

YILMAZ: ACİL SERVİSLERİNDEKİ ŞİDDET HASTAYA MÜDAHALEYİ ENGELLİYOR

Dr. Yılmaz, hastanede yaşanan hekim sıkıntılarına rağmen bu kalabalığa müdahale edilme gayretinin gösterildiğini, halkımızdan acil servislere serum taktırmak, iğne yaptırmak, antibiyotik yazdırmak, reçete yazdırmak için değil de, var olan şikâyetin kendisinde hayati tehlike oluşturur mu veya bir organ veya uzuv kaybına sebep olur mu sorusu üzerinden acile başvurmalarını istediklerini ifade ederek; acile hayati tehlike oluşturmayan başvuruların acil servislerde kalabalığın daha da artmasına bu da hayati tehlikesi olan, erken müdahale gerektiren hastaların müdahalesinde aksamalara sebep olduğunu, bunun bir kul hakkı olduğunu, ayrıca acil servisteki sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin acil servislerdeki müdahaleyi geciktirdiğini söyledi.

YILMAZ: SAĞLIK ÇALIŞANLARINI TEBRİK EDİYORUM

Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istediklerini dile getirerek, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeni ile 112 acil sağlık hizmetleri dâhil acil serviste çalışan sağlık personellerinin haftasını kutladığını, bu özverili çalışmalarından dolayı kendilerini tebrik ettiğini ifade etti.