Mollakendi Beldesi’nde bulunan tarihi Haringirt deresinde ıslah çalışmaları başladı.

Elazığ Çayda Çıra oyunun ilk oynandığı yer olarak rivayetlerde yer alan Haringirt deresinde ıslah çalışmaları kurban kesimiyle başladı.

DOĞAN: İSTİNAS DERE ISLAHI OLAN ÇALIŞMASINI YERİNDE GÖRDÜK

Islah çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Mollakendi Belediye Başkanı Mehmet Enis Doğan, “DSİ 91. Bölge Müdürlüğüne yapmış olduğumuz proje karşısında onların da gelip bir an önce işlerine başlayıp bugün resmi olarak da kurbanımızı kesip orada çalışmaları yerinde inceledik. Nitekim sel ile karşı karşıya geldik. Ama çok şükür çalışmalar çok yerinde. Aşağı yukarı 14 kilometrelik bir çalışma bu. Poyraz’dan başlayıp, Kuyulu’dan devam edip Çelli çayırına gelen ismi Haringirt Çayı olan çayımızın istinas dere ıslahı olan çalışmasını yerinde gördük” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: KORKUNÇ BİR ÇALIŞMA VAR ORTADA

Islah çalışmasının 25 Milyona mal olduğunu ifade eden Doğan, “25milyonun üzerinde olan bir rakam olduğunu biliyorum. 20 metre genişliğinde 15 metre derinliğinde olan dere ıslah çalışması. Orada zaten makineleri, ekipmanlar görünüyor. Korkunç bir çalışma var ortada. Çayın ne kadar da tayfunun ne kadar da sert olduğu görülüyor. Şu anda da suyun tam olarak durduğunu zannetmiyorum. Ben köprünün bir süre sonra taşacağına inanıyorum. Köprümüz tarihi bir köprü. Allah nasip ederse Karayolları ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda yeni bir köprüye de en kısa zamanda başlanacağını ifade etmek istiyorum. Ben DSİ Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum, Elazığ Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım beyefendiye çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

DOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZIN DEVAMI GELECEK

Başkan Doğan, “Şunu da ifade edeyim; yapmış olduğumuz girişimler sonucunda bir tane 2020 model kamyon aracını beldemize ve beldemize kazandırdık. Yine bir tane sinek ilaçlama makinemizle ilaçlama aracını beldemize, belediyemize kazandırdık. Ben ekipmanların daha fazlasının geleceğinin de buradan müjdesini veriyorum. Allah’ın izniyle inşallah garaj parkurumuzu fazlasıyla dolduracağımıza da inanıyorum” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL