Küçükbaş hayvan besiciliği ile geçimlerini sağlayan vatandaşların dertleri büyük..

Pertek İlçesine bağlı Ayazpınar Köyü’nde besicilik yapan vatandaşlar, bazı yaylaların kapatıldığını, bazılarının da kapasitesinin dolduğunu belirterek, bu yıl açıkta kaldıklarını söylediler.

Mevsim şartlarına göre hayvanların yaylalara gitmesi gerektiğini ifade eden besiciler, yetkililere seslendi.

Yayla sıkıntısının tüm köylerde yaşandığını ifade eden Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan da; İl Mülkü amirlerinin soruna çözüm bulmasını istedi.

DOĞAN: TUNCELİ’NİN EN ÖNEMLİ SORUNU BUDUR

Şavaklılar Derneği Başkanı Naim Doğan, “Bu vatandaşların yaylalara bir şekilde yerleştirilmesi lazım. Şuan hayvanlarda da hastalık yavaş yavaş baş göstermeye başladı. Bu hayvanlar bizim değil devletimizindir. Benim üyelerim bunun sadece bekçiliğini yapıyor. Çobanlığını yapıyor. Bunlar devletimizin milli servetidir. Şuan acilen Tunceli Valimizin, il müdürümüzün, ilgili mülki amirlerin bir an evvel gelip bu köylerimiz ile konuşması lazım. Bizlerde pazartesi kendilerini arayacağız. Bu işe çözüm kim ise oturup bu üyemizin sorununun çözümü noktasında görüşmeler başlatacağız. Tunceli’nin en önemli sorunu budur. Şuan bu bölgede bundan daha önemli sorun yok. Çünkü burada milli servet gidiyor. Hayvanlar burada kalmaya devam ederse ölümler baş gösterecek” diye ifade etti.