Doğan, Şavaklılar Derneği Hakkında Bilgiler Verdi

Elazığ ve Bölgesi’nin en eski aşiretlerinden olan Şavak aşiretini tek çatı altında toplayan Şavaklılar Derneği faaliyetlerini sürdürüyor. Dernek Başkanı Naim Doğan, hem Şavaklılar hakkında bilgiler verdi hem de amaçlarını anlattı.

Doğan, Şavaklılar Derneği Hakkında Bilgiler Verdi

Şavaklıları tek çatı altında toplayan Dernek Başkanı Şavaklıları anlattı.

“BİR BÖLGEDE HAYATLARINI İDAM ETMEKTEDİRLER”

Şavaklılar Aşireti’ni anlatan Naim Doğan, “Şavak aşireti Pertek ve Çemişgezek orijininde olup Elazığ, Erzincan ve yine Tunceli bölgesinde yaygın olarak yaşayan büyük bir aşirettir. Yaşadıkları yerler ağırlıklı olarak Elazığ merkez ve köyleri, Çemişgezek, Pertek, Erzincan, Erzincan’a bağlı ilçeler yoğunlukta bir nüfusumuz var. Bir bölgede hayatlarını idam etmektedirler. Tahmini olarak 100 binin üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Bu bölgelerde ikamet ediyorlar, hayvancılıkla ağırlıklı olarak uğraşmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ONLARIN SIKINTILARINI, SORUNLARINI DİLE GETİRMEK”

Şavaklılar Aşiretini bir araya getiren Şavaklılar Derneğinin ne zaman kurulduğunu, Derneğin amaç ve faaliyetlerini anlatan Doğan, “Şavaklılar derneği 2011 yılında kuruldu, derneğinde aynı zamanda kurucu başkanıyım. Derneğimizin kuruluş amacı üyelerimizin arasındaki birlik beraberliği sağlamak, onların sıkıntılarını, sorunlarını dile getirmek, kamuoyuyla paylaşmak, yetkililere bu sorunları aktarmak ve bu sorunlara çözüm bulma düşüncesiyle ve yine aşiretimiz içerisindeki mağdur insanları koruma, kollama, sahip çıkmak, okuyan öğrencilere burs desteği sağlamak ve toplumun birlikteliğini, özellikle gençlerimiz arasındaki kaynaşmayı diri tutma düşüncesiyle derneğimiz kuruldu” şeklinde konuştu.

“HABER VE KÜLTÜR DERGİMİZ VAR”

Şavaklılar Derneği hakkında bilgiler veren Şavaklılar Dernek Başkanı Naim Doğan, “Üç ayda bir çıkarttığımız Şavak-Der haber ve kültür dergimiz var. SMS sistemimiz var, cenaze acil vesaire konularda bütün aşiretimizi bilgilendirecek bir kapsamlı bir SMS programımız var. Yine gençlerimiz arasında yılda bir kere düzenlediğimiz futbol turnuvası var. Bütün köylerimiz, bu turnuvaya iştirak ederler gençlerimiz. Her yıl bir Şavaklı bir şehidimizin ismini vererek bu turnuvayı icra ediyoruz” diye konuştu.

“EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ VATANSEVERLİĞİMİZ”

Dernek Başkanı Doğan, “Mütedeyyin bir toplumdur, dinine bağlı muhafazakar insanlardan oluşur. Bizim vatan, bayrak, devlet ve inanç gibi hassasiyetlerimiz vardır. Bunlar olmazsa olmazlarımızdır. Şavak aşiretinde hiçbir zaman Vatan düşmanı, Bayrak düşmanı bir tek fert dahi çıkmaz. En büyük özelliğimiz budur. Yani halkımız, Elazığ kamuoyu, Erzincan’ı, diğer Türkiye kamuoyu bizi en fazla bu yönüyle tanırlar. Şavak denilince devlete sadakat akla gelir, bayrağa sadakat Vatan için canını seve seve feda etme akla gelir. Bizim en büyük özelliğimiz budur” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sabahattin toraman
Sabahattin toraman - 4 yıl Önce

Erzincan kemah ayranpinar köyunde satilik 40 donum arazi ve ev tel no 0546 840 91 29 irtibat

SIRADAKİ HABER

banner137