CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu, Hakimiyet Gazetesi’nde yayımlanan yıkımların ihalesiz yapılması iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

İl Başkanı Yavuz Doğdu,” Elazığ’ın yine böylesine kanunsuz konuyla basına malzeme olması bizleri üzmektedir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sürece değinen CHP İl Başkanı Doğdu, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen yıkıcı depremden sonra hasarlı binaların yıkımının ihalesiz verilmesi savcılığı harekete geçirdi. Konuyla ilgili haber-yorum yayınlayan Hâkimiyet Gazetesi Elazığ’da verilen yıkım ihalelilerinin hukuksuz olduğunu belirtti.

Depremde hasarlı olan binaların yıkımı için vatandaşın en yüksek fiyatı veren firmayla anlaşması doğalken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Özel İdare’nin yetkin olmayan firmalara yıkım işinin verildiği iddia edildi.

Gazetenin haberine göre eski adı Harput Yetiştirme Yurdu, yeni adıyla Sevgi Evleri Koordinasyon Merkezi’nin beş yıldır kullanılmadığı ve 24 Ocak depreminde ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yıkım programına alındığı ifade edildi.

Aradan iki gün geçtikten sonra iş makinaları binanın çatı, kapı, pencere, kalorifer petekleri ve diğer malzemeleri sökmeye başladı.

Resmi ihale yapılmadan söküm yapılması üzerine diğer yıkım firmaları savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Bu şikâyet üzerine savcılık, yıkımı durduruyor ve ilgililer hakkında dava açılmasına karar veriyor.

Gazete haberinde yıkım işlerinin ilgili firmalara resmi olarak değil de “sen yıkımını yap sonra mevzuata uydururuz” şeklinde verildiği iddia edilerek bu konularda hassas olan AKP İl Başkanının duruma müdahale edilmesi beklendiği de vurgulanıyor.

Son zamanlarda keyfi uygulamalar sık sık ülke gündemine oturan Elazığ’ın yine böylesine kanunsuz konuyla basına malzeme olması bizleri üzmektedir.

“Sahipsiz Elazığ” söyleminden rahatsız olanların bu haber karşısında nasıl bir cevap vereceğini merakla bekliyoruz.

Yoksa gazetenin manşetten verdiği “Elazığ Muz Cumhuriyeti Olmasın” endişesine biz de kapılacağız.