Doğukent mahallesi Ferah evler ve Bayındır sitesinde oturan mahalle sakinleri evlerinin kentsel dönüşüme alınması talebinde bulunarak yetkililere seslendiler.

“TAM TEŞEKKÜRLÜ BİR ŞEKİLDE ARAŞTIRMA YAPILDIĞI ZAMAN BU EVLERİN HEPSİ AĞIR HASAR GÖRÜLMEKTEDİR”

Doğukent mahallesi Ferah evler ve Bayındır sitesinde oturan mahalle sakinleri, “ Bu site 1985 yılında yapılmış ve üzerinden birçok depremin geçtiği bir sitedir. Büyük Elazığ depreminden sonra sitemiz gerçekten büyük ölçüde hasarlar aldı. Evlerimiz artık oturulamaz ve kullanılamaz durumda. Sitemize çevre şehircilik bakanlığından gelen ekiplerin çoğu bize ağır hasırlı, orta hasarlı, hafif hasarlı diye bize not düştüler. Yalnız şuan şunu söylemek istiyorum tam teşekkürlü bir şekilde araştırma yapıldığı zaman bu evlerin hepsi ağır hasar görülmektedir. Ve bu insanların hepsi şuan bu ağır hasırlı evlerde oturuyor. Bizim buradaki amacımız şu, biz belediye başkanlığımızdan, il genel meclis üyelerimizden gelip bu sitelerimizi görsünler bu insanlar hangi evlerde oturuyorlar, ne durumda oturuyorlar görsünler.” dedi.

Evlerinin kullanılamaz durumda olduğunu söyleyen mahalle sakinleri çevredeki 8 katlı binaları da emsal gösterdi.

AYDIN: BU BÜYÜK BİR HAKSIZLIK

Doğukent mahallesi Ferah evler ve Bayındır sitesinde oturan mahalle sakini Abdullah Aydın, “ Bizim problemimiz 50 metre yukarıda olan mesut kooperatifine arsa kullanım alanı olarak 240 metre vermişler bize 170 metre vermişler. Bu büyük bir haksızlık. Bu haksızlık nerede giderilecektir, bu belediyede giderilecektir. Sağ olsun belediye başkanı defalarca geldik, görüştük yardımcı olacağını söyledi, 2 metreye çıkacağını söyledi daha yükselteceğini söyledi ancak henüz bugüne kadar olmadı.” dedi.

KURTLUK: DEPREM OLDUĞU ZAMAN DUVARLARDAN SESLER GELİYOR

Bir diğer vatandaş Arzu Kurtluk ise, “Ben 12 senedir bu sitede oturuyorum artık belediye başkanımızdan talebimiz bize yardımcı olması 3 tane çocuğum var deprem olduğu zaman 3, 4 nokta şiddetinde duvarlardan sesler geliyor. Artık korkuyoruz psikolojimiz bozulmuş. Akşam yattığımda acaba diyorum Allah’ım sabahı görebilecek miyim? Çocuklarımla görebilecek miyim? Artık yani belediye başkanımızdan yardım istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun binaların 36 yıllık olduğunu belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve meclis üyelerinin vatandaşın sesine kulak vermesini istedi.

COŞKUN: BİNALARIMIZ BAYAĞI YIPRANDI BAYAĞI HASAR ALDI

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun, “ Mahallemizde iki tane 85 yapımı sitelerimiz mevcut. Bununla alakalı bunun üzerine 24 Ocak gibi büyük bir deprem yaşadık. Rabbim bir daha yaşatmasın bizlere. Bunlarla birlikte binalarımız bayağı yıprandı bayağı hasar aldı. Hatta şuan Itri Caddesinde bulunan Ferah Evler Sitemizin bir bloğu ağır hasarlı ve mart ayında yıkımı gerçekleşecek. Itri Caddesi ve Musatafa Temizer Caddemizde bulunan Bayındır Sitemizde aynı şekilde.” dedi.