Halaylar çektiler. Oy Çinçini Çinçini dediler. Yöresel tüm oyunları oynadılar. İlahiler okudular.

Kanal Fırat ekranlarında her akşam canlı olarak yayınlanan Mahallelerimiz Programı’nın bu defa ki durağı, Doğukent mahallesi oldu. Doğukent mahallesinde yaşanan coşku bir düğünden değildi. Mahalleli Ramazan'ı coşkuyla geçiriyor. 

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun, mahallerinde ramazanın nasıl geçtiği sorusuna işte böyle cevap verdi.

Coşkun, “Mahallemizde Ramazan gayet coşkulu ve güzel. Doğukent bir nevi köyü anımsatıyor. Ağaçlı bir yer. Vakit namazlarında cemaatimiz gelir. Parkımızda vakit geçirirler. Ramazan sohbetleri, muhabbetleri ile mahallemizde ramazan devam ediyor. Gece davulcumuz her sokak başında davulunu çalar. Gençlerimiz çıkar halay çeker. Ondan sonra namazını kılar. Bu şekilde geçirir. Her gece sahur halayımız olur. Doğukent Elazığ’ın en önde gelen mahallerinden biri. Mahallemiz temizlik anlamında vatandaşlar anlamında çok seçkin bir mahalle. Vatandaşlar birbirini tanır. Bu yüzden bir köy havasını anımsatıyor. Doğukent’teki Ramazan etkinliklerimiz çok güzel gidiyor” dedi.

Mahallelide eski ramazanlara değindi ve o günlere olan özlemini böyle anlattı: “Eski Ramazanlar deyince insanlar arasındaki ilişki daha iyiydi. İnsanlar birbirini sorar ziyaret ederdi. Şimdi bayramda kapıya bakıyoruz da biri gelsin bayramlaşalım. O eski özelliklerimiz maalesef kaybettik. Teknoloji, kalkınma, gelişmişlik olsun bunlar insanı birbirinden uzaklaştırdı. Çocuklar için şeker alıyoruz diğer bayrama kalıyor.”

Kimi de eski ramazanlar eski de kaldı dedi ve şimdi daha güzel her şey bol diyerek şunları söyledi: “Eski Ramazanlar eskide kaldı. Şimdi daha güzel. Maddi olarak daha iyiyiz. Bir sofraya oturulduğunda 3-4 çeşit yemeği var. Ama insanlık ilişkilerinde zayıflık var. O da teknolojiden kaynaklanıyor.

Kimileri de şikayetlerini sıkıntılarını eksikliklerini işte böyle dile getirdi: “Cami cemaatimizde gençlerimizle ilgili eksikliklerimiz var. Biz eskilere atıfta bulunuyoruz. Diyoruz ki eskiler aranıyor. Aranan şeylerden birisi de bu. Din görevlisi olarak camimizde daha çok çocuklarımızın sesini işitmek istiyoruz. Gençlerimizi daha çok görmek istiyoruz çünkü bizden sonra bunu devam ettirecek olan nesillerimiz.”

Ramazan coşkusu Doğukent mahallesinde mahalle sakinlerinin oluşturduğu halay halkası ile son buldu.