Doğukent Mahallesi Sakinleri, Parkın Yıkılmasını İstemiyor

Doğukent Mahallesi’ndeki park alanının ve çim sahanın yıkılarak konut ve ticari alan olarak inşaatına başlanması için temellerin atılması üzerine mahalle sakinleri toplanarak basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamalarda parkın ve çim sahanın yıkılmaması için Belediye Başkanına çağrıda bulunarak parklarının yıkılmamasını istediler.

Doğukent Mahallesi  Sakinleri, Parkın Yıkılmasını İstemiyor

Doğukent Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki park alanının imara açılması ve yıkım çalışmalarının da başlaması nedeniyle toplanarak basın açıklaması yaptılar.

Park alanında yapılan basın açıklamasına; CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, AK Parti Elazığ Eski İl Başkanı Nusret Çoban, Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammet Coşkun ve mahalle sakinleri katıldı.

MUHTAR COŞKUN: HER TÜRLÜ TEPKİMİZİ GÖSTERECEĞİZ

Doğukent Mahallesi Muhtarı Muhammet Coşkun, açıklamasında; “25 yıllık olan parkında vatandaşlarımızla bir aradayız. Belediye başkanımızla görüştük. Kendileri burayı iptal edeceklerini tekrar yeşil alan olarak bırakılacağını, ayrıca bu parka yakın bir alanda 50 dönüme yakın bir alanda park yapılıp sonra burada işlem yapılacağını söyledi. Ama dün bu saatlerde kepçe ve kamyonların burada çalışma yaptıklarını gördük. Yetkililere haber verdik. Belediye Başkanımızla tekrar görüştük. İnşaat durdu. Herhangi bir işlem yapılmıyor. Bizim buradaki istediğimiz. Biran evvel yeşil alanımıza kavuşmak istiyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bayanlarımızın sıklıkla kullandıkları bir alan. Biz bu alanın tekrar kazandırılmasını istiyoruz. Doğukent buradan faydalanıyor. Biz her türlü tepkimizi burada göstereceğiz. Elimizden geldiği kadar buraya engel olmaya çalışacağız. Biz birebir belediye başkanımızla görüştük. Burayı alan vatandaş, bu parkın iptal olmadığı ve tapusunun kendi adına kayıtlı olduğunu burada yakın bir zamanda inşaata başlanacağını söyledi” dedi.

NUSRET ÇOBAN: DUYARLI OLMAMIZ LAZIM

Doğukent Mahallesi’nde yaşayan AK Parti Elazığ Eski İl Başkanı Nusret Çoban da sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bizde 20 yıla yakındır buradayız. Burası park olarak kullanılıyordu. Bizim çocuklarımız burada büyüdüler. Bundan sonra da bu parkımızın devam etmesini istiyoruz. Futbol sahamızda 20 yıldan beri vardı. Buraya trilyonlarca para harcandı. Bu şekilde heba edilmesine hiç birimizin gönlü razı olmaz. Konuyu gerekli yerlere taşıdık. Cevap bekliyoruz. Başkanla bu konuyu görüşmüştüm. Kesinlikle buraya dokunulmayacağını söylemiş ve söz vermişti. Ayrıca muhtarımızla da toplantı yapmışlardı. Ama buna rağmen görüyoruz ki sözün verilmesi bir şey ifade etmiyor. Şehrin emini olan bir insandan emin olmak istiyoruz. Verdiği sözün arkasında olmasını istiyoruz. Böyle bir durum olmaması halinde ona karşı olan güvenimiz sarsılmıştır. Bundan sonraki şehir hakkında söylediği şeylere inanmamız mümkün değil. Sahanın içerisinde çalışma yapılıyor. Bu olacak şey mi? Buna rağmen halen bunlar yapılıyor. Biraz tepkili olmamız lazım. Duyarlı olmamız lazım. Sorunun biran önce çözülmesi lazım” ifadelerini kullandı.

CHP İL BAŞKANI KAPLAN: KABUL EDİLEMEZ BİR OLAY

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ise açıklamasında; “Görüyoruz şehrimizin en güzide bölgelerinde Doğukent’te gerçekten akla ziyan bir davranışla Doğukent halkının nefes aldığı, hatta Elazığ’ın farklı bölgelerinden gelip burada çocuklarını eğlendiren vatandaşların huzur bulduğu bir yerin belediyenin rant elde edecek bir şekilde kendi yandaşlarına yada farklı kişilere burayı aşağı yukarı 20 bin dönümün üzerinde bölgedir. Şuanda belli bir bölgede kazı çalışması var. Burayı bir şirkete vererek inşaat haline getirmesi kabul edilemez bir olay. Doğukent mahallesinin projesi toplumun rahat edeceği 2 kar evlerden oluşmuştur. Ama son dönemlerde belediyelerin çeşitli çıkarları doğrultusunda bölgelerinde 8 – 10 kat bina yapılanmaları oldu. Buda bölgeleri kötü bir görünüme bulundurdu. Bu park zaman zaman bizimde gelip dinlendiğimiz bir bölge. Bizde üzerimize düşen siyasi çıkar gözetmeksizin şehrin bir insanı olarak Doğukent halkının yanında olup konunun takipçisi olacağımızı ve konuyu gündemde tutacağımızı ve elimizden gelen çabayı harcayacağız. Belediyenin böyle bir satış sözleşmesi varsa hemen iptal etmek istiyoruz” dedi.

ARSLAN: BURA BETON HALİNE GETİRİLMESİN

Gazeteci İrfan Arslan ise “Burası bir yeşil alan ağaçtır. Bakanlıklarımızın yeşil alan için yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projeler vardır. Biz bugün yeşil alanı ve ağaçları söküp burayı beton haline getirilmesine tepki veriyoruz. Bura beton haline getirilmesin. Belediyenin kendine göre planı olabilir. Buranın yeşil alan olarak kalması belediyeye hiçbir külfeti olmaz. Buranın beton yığını haline getirilmesi hem bu bölgeye hem Elazığ’a hem de Ülkeye ihanettir. Biz hakkımız olana sahip çıkmaya çalışıyoruz. Elazığ Belediyesi’nin yaptığı imar çalışmasında buranın konut alanına açılmasına kim nasıl izin verdi onlar lütfen kalkıp açıklasınlar. Herkes elini vicdanına koyup konuşacak” ifadelerini kullandı.

ZENGİN: PARKIMIZIN KALKMASINI İSTEMİYORUZ

Harita Teknikeri Kaan Zengin ise çocukluğundan beri Doğukent’te yaşadığını belirterek, “160 dönüm fuar alanıydı. Belediyenin imar planından sonra bu alanı 30 dönüm fuar alanı geri kalan bütün kısmı hem ticari hem de konut alanı yaparak satışa sundu. Geçen yıl tüm alan satıldı. Şimdi dün burada inşaata başlandı. Başkanla konuştuktan sonra inşaat durduruldu. Ama önceden söylediği bir beyan vardı. Ben yeni park yapmadan burayı yıkmayacağım diye. Ama burada bir kazma vuruldu ve çalışma başladı. Biz parkımızın buradan kalkmasını istemiyoruz. Parkımızın daha fazla geliştirilmesini istiyoruz” dedi.

Daha sonra mahalleli açıklama yaptı. Mahallede yaşayan vatandaşlar da parklarının kalkmamasını belirterek, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan alınan bu kararın iptalini istediler.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2018, 20:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kadir
Kadir - 6 yıl Önce

Parkınızı, bahçenizi, yolunuzu, kaldırımınızı, evinizi, dükkanınızı ve her şeyinizi de yıksalar, bugün "Her türlü tepkimizi vereceğiz" dersiniz, yarın gidip yine oy verirsiniz. Vermeye devam edin.

adnan
adnan - 6 yıl Önce

hem oy verıolar hemde sızlanıyorlar komık olmayın parkınızı yıkan adamlara sız oy verdınız sızzz hadı pasa pasa katlanın sonuclarına

Melih Karca
Melih Karca - 6 yıl Önce

Gelmiş geçmiş en betonsever Belediye yönetimi işbaşında,yeşile, parka geniş caddelere, geniş kaldırımlara tahammülü yoktur. İllaki heryeri betonlaştıracak kentin gırtlağını sıkacak, nefes alamaz, yolda trafik işlemez, kaldırımda yürünmez hale getirecek, rant varsa gözü döner

Elazığ
Elazığ - 6 yıl Önce

Varolan bır parkın yıkılıp betonlaştırılması bu oıy verdıgınız insanlarin nasıl bir dünya görüşune sahip olduklarını gosteriyor.bu vızyonsuz ve dunya gorusu sıfır olan insanlara oy vermeye devam eddin. beter olun!

Hüsamettin Güler
Hüsamettin Güler - 6 yıl Önce

İstasyon caddesinin içine edip güzelim yeşil alanı parkı ortadan kaldırdılar, Hükümet konağının karşısında, Kubbeli cami altında Otoparkları ortadan kaldırdılar, Nikah sarayı dediler Kültürparka göz diktiler, sonra 70 senelik zafran ve Cip Mesire yerini bir düzenleme yapıp yeşil alan sevdalısı geçindiler.

İhsan
İhsan - 6 yıl Önce

Bu millet cahil olduktan sonra semer vuran çok olur müstehak bunlara medeniyeti bina yapmak sanıyorlar her şeyi bitirdiler bunlar ama ne yazıkki yine oy vereceklerdir yapacak bir şey yok yazık güzel memleketime ama bizlerde oy verdik hatalıyız

alaaddin koç
alaaddin koç @İhsan - 6 yıl Önce

elazığın köy olmasının surekli göç almasının ve vermesinin büyükşehir olamamasının stad yapılamamasının ve dıger herseyın sebebı verdıgınız oylar... farkındamısınız?

Oh olsun
Oh olsun - 6 yıl Önce

Beter ol elazig zerre umrumda degilsin. bu cahillik yetti artik halklar hak ettigi sekilde yonetilir

alaaddin koç
alaaddin koç - 6 yıl Önce

Doğukent seçim sonucları:%95 Akp. hadı gelecek secımde %100 yapın goreyım sızı:)))))


SIRADAKİ HABER

banner137