Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birinci dönem milletvekili olarak görev yapan Çemişgezek’li şair Ahmet Nüzhet Saraçoğlu unutulmadı.

Merhum Şair Saraçoğlu için, Çemişgezek Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü ve Manas Kültür Evi tarafından “Doğumunun 160. Yılında Nüzhet Dede” programı düzenlendi.

Yoğun katılımın olduğu programda önce Nüzhet Dede mezarı başında dualarla anıldı.

Ardından Harput’un büyük şahsiyeti İmam Efendinin Çemişgezek’te 17 yıl boyunca kaldığı ev, Tarihi Hamidiye Medresesi ve Tarihi Yelmaniye cami ziyaretleri yapıldı.

Ziyaretlerin ardından program Tağar Çayının kıyısında devam etti.

KAZEZ: ÇEMİŞGEZEK GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER

Programın açılış konuşmasını yapan Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Hepinizin ayaklarına sağlık. Ben tekrar diyorum; Çemişgezek tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle ve kadir şinas insanıyla, misafir perver insanıyla görülmeye değer bir yer. Bütün Elazığlı hemşehrilerimizi, Tuncelili hemşehrilerimizi biz buraya bekliyoruz. Biz Elazığlı olarak gayet misafirperveriz. Bunu da belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

YILDIZ: ANILMASI TABİ Kİ SON DERECE KIYMETLİ, ÖNEMLİ VE DEĞERLİYDİ

Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ise,  “Yüksel Saraçoğlu, Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Şahsiyetimizin hem edebi hem de siyasi kimliği olan bir şahsiyetin aslında gecikmiş bir hatırasını anmasını burada yapıyoruz. Gecikmiş olsak da ben kendi şahsıma söylüyorum; belki yine ifade edeceğim, nesilden nesile kuşaklarımız bakımından ifade ediyorum. Bu konuda hatırlayanlar, çalışanların emeğine elbette ki saygı duyuyorum. Böyle bir programda olmaktan, ilçemizin özellikle birinci meclis kurucu liderimizin baş komutanın yanında yer alan bir şahsiyetin anılması tabi ki son derece kıymetli, önemli ve değerliydi” şeklinde konuştu.

YEDEK: DEDE BEY’İ YANINA ÇAĞIRIP DEDE BEY’DEN FİKİR ALIYOR

Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şahin Yedek, “Önemli kişilerle yaptığı sohbetlerde Dede Bey’i yanına çağırıp Dede Bey’den fikir alıyor. Buna dair nüktelerin aynı zamanda buna dair anekdotların yer aldığı bir kitap bu. Dede Bey Atatürk’ün deyimiyle söylüyorum; ‘Dede Bey gerçekten bir filozof, şair, aynı zamanda önemli bir mutasavvıf” dedi.

Konuşmaların ardından gazeller seslendirildi.

HABER: SITKI TAŞEL