Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Katar’ın Başkenti Doha Büyükelçisi Fikret Özer, işadamı Halil Yılmaz, Oğuzhan Arslan ve eşleriyle birlikte Harput’ta kahvaltıda bir araya geldi.

Katar ile Elazığ’ın ticaret hacminin artması ve yatırım imkanlarının değerlendirildiği toplantıda Büyükelçilik ve Elazığ TSO işbirliğinde önümüzdeki süreçte bir dizi etkinlik yapılması öngörüldü.

ARSLAN: ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Görüşmeyle ilgili bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “Katar ile Elazığ iş dünyasının daha fazla işbirliği içinde olması ve ilimize Körfez sermayeli yatırımların kazandırılmasını hedefiyle bugün Sayın Büyükelçimizle bir araya geldik. Kendileri özellikle Katar’a uygulanan ambargo döneminde girişimleriyle bu ülkeyle olan ticaret hacmimizi çok ciddi boyutlara ulaştırmıştır. Sayın Valimizin de bilgileri dahilinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu görüşmede özellikle Körfez sermayeli yeni yatırımları ilimize kazandırma noktasında bugün çok önemli bir görüşme gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Büyükelçiliğimiz ve Odamız işbirliğinde hem Katar’da hem ilimizde bir dizi etkinlik ve değerlendirme toplantılarıyla her iki ülkenin işadamlarını bir araya getirme ve neler yapılabileceğini Sayın Büyükelçimizle istişare ettik. İnşallah ilimizin yeni yatırımlar kazanması anlamında Sayın Valimizin daha önceden başlatmış olduğu bu sürece ciddi katkılar sağlayarak hedeflediğimiz başarıya ulaşacağız” dedi.

ÖZER: BURADA KÖRFEZ SERMAYELİ ÇOK SAYIDA YATIRIM ALANI OLDUĞUNU MÜŞAHEDE ETTİK

Katar’ın Başkenti Doha Büyükelçisi Fikret Özer’de Başkan Arslan’a gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür ederek, “Bugün bölgenin huzur ve güven adası olan ve tarihi dokusu ile geçmişten günümüze medeniyetleri biriktirerek getiren kadim Harput kentinde sizlerle birlikte olmaktan çok büyük bir mutluluk duymaktayım. Bir yıldır ambargo uygulanan Katar'ın bu sürede birçok gelişmeye sahne olmuş ve Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmi yaklaşık yüzde 46 oranında artış göstermiştir. Yaşanan kriz körfez ülkelerinin sorunu olmakla birlikte, her birinin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkeler olması nedeniyle aynı zamanda İİT'nin de ilgi sahasına girmiştir. İİT dönem başkanı olan Türkiye'nin bu sorunun aşılmasına yardımcı olmak üzere aktif rol oynamıştır. Ticaret hacmimizin her geçen gün büyüdüğü Katar ile çok önemli üretimleri, kültürel değerleri, turizm potansiyeli ve yatırım imkanları olan Elazığ’ın bu süreçte daha fazla işbirliği içinde olması için Sayın Başkanın ifade ettiği gibi bir dizi program yapılması gerekiyor. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Arslan ilin yatırım potansiyelleri hakkında vermiş olduğu bilgiler ışığında burada Körfez sermayeli çok sayıda yatırım alanı olduğunu müşahede ettik. Biz devletimizin bir temsilcisi olarak karşılıklı ticaretin artması noktasında Elazığ TSO ile birlikte gerekli tüm adımların atılmasına katkı sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.