Doktor Kal: Fizik Tedavide Süreç Hastalığa Bağlı Değişmekte

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Gül Ayden Kal, fizik tedavisinde hastanın durumuna göre tedavi sürecinin değiştiğini söyledi.

Doktor Kal: Fizik Tedavide Süreç Hastalığa Bağlı Değişmekte

Uzun bir süredir kamu hastanelerinde hizmet veren Fizik Tedavi Uzman Doktor Gül Ayden Kal, Anadolu Hastanesi’nde göreve başladı.

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Kal, fizik tedavi bölümünde Kireçlenme, menüsküs ve kas yırtıkları, bel ve boyun fıtıkları, yumuşak doku romatizmaları, felç inme gibi rahatsızlıkların tedavi edildiğini söyledi.

KAL: KIRIK ÇIKIKLAR GİBİ ORTOPEDİK HASTALIKLARIN REHABİLİTASYONLARINA DA BAKAN BİR BRANŞ

Fizik Tedavi Uzmanı Doktor Kal, “Fizik tedavi bizim dejenatif eklem hastalığı dediğimiz halk arasında kireçlenme denilen her türlü diz, omuz, bel, boyun gibi kireçlenmeler bunun dışında menüsküs yırtıkları, kas yırtıkları, bel ve boyun fıtıkları, yumuşak doku romatizmaları gibi kas iskelet sistemine hastalığına baktığı gibi felç veya inme, emes, palkiston gibi her türlü nörolojik hastalıkların rehabilitasyonları ayrıca diz kalça protezleri gibi ya da kırık çıkıklar gibi ortopedik hastalıkların rehabilitasyonlarına da bakan bir branş.” dedi.

   

Doktor Kal, tedavi sürecinin hastaya göre değiştiğini belirtti.

KAL: HER HASTAYA GÖRE AYRI BİR REÇETE ÇIKARILMAKTADIR

Her hastaya göre ayrı bir reçete çıkarılmaktadır. Kimi hastada 10,15 seans yeterliyken kimi hasta 30, 35 seansta hatta 90 seansa 120 seansa kadar uzaya biliyor.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137