Elazığ’da havalar ısınmak bilmiyor…

Kar, yağmur ve bitmek bilmeyen rüzgarın ardından hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı, azalacak mı? merakla beklenen bu soruların cevabını Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan verdi…

ERDOĞAN: KAR YAĞIŞI ŞEKLİNE DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Birkaç gündür yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde yağan sistem bugünde devam edecek. Bu geceden sonra kar yağışı şekline dönmesini bekliyoruz. Yağış sisteminin yarın, Perşembe günü öğlen saatlerinden sonra Elazığ ilini tamamen terk etmesini bekliyoruz. Aynı zamanda hafta başından itibaren kuvvetli rüzgarlar bölgemiz genelinde etkili olmakta. Bu kuvvetli rüzgarında yarın gün boyu devam etmesini bekliyoruz. Cuma günü sabah saatlerinde etkisini yitirerek öğle saatlerine kadar tamamen kuvvetli rüzgarın bölgemizi terk etmesi bekleniyor” dedi.

ERDOĞAN: ORTA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ

Taner Erdoğan, “Salı ve bugün için Güneyli yönden esen kuvvetli rüzgar hava sıcaklıklarını 3-4 derece bölgemizde arttırdı. Zaten yağışlarda bundan dolayı yağmur şeklinde meydana geldi. Yalnız bu geceden sonra Çarşamba günü akşam saatlerinden sonra Güneyli esen rüzgarlar yön değiştirip Kuzeyli yönlerden esmesi bekleniyor. Kuzeyli yöne döndükten sonra artık hava sıcaklıklarında mevsim normallerinin civarına ve birkaç derece altına gelmesi bekleniyor. Bundan dolayı gece boyunca hafif, zaman zamanda orta kuvvetli kar yağışı bekliyoruz” diye kaydetti.

ERDOĞAN: KUVVETLİ DON OLAYI BEKLİYORUZ

Vatandaşları ve sürücüleri uyaran Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Şu an için buzlanma ve don olayı yok. Yalnız Perşembe günü yağış sistemi terk edecek. Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Cuma ve hafta sonu dahil olmak üzere hava sıcaklıklarının 0 derecenin altında -5, -6 derecede göreceğiz. Cuma, Cumartesi, Pazar kuvvetli don olayı bekliyoruz. Vatandaşlarımız özellikle sürücülerimiz buzlanma ve dona dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca yarında, Perşembe günü kuvvetli rüzgar var. Perşembe günü öğlen saatlerine kadar. Vatandaşlarımız kuvvetli rüzgarda olabildiğince kendilerini korumaları gerekli” ifadelerinde bulundu.

HABER: KEVSER ÖZ