Hem müzik dinlediler, hem de gönüllerince eğlendiler.

Down sendromlu çocuklar ve aileleri Fırat üniversitesi kültür parkta “Haydi Özel Kızlar Spora” projesi kapsamında bir araya geldi.

ÇOK VERİMLİ BİR PROJE GEÇMİŞ OLDU”

“Haydi Özel kızlar spora”  projesi ile ilgili bilgi veren Down Sendromlular Dernek Başkanı Feti Ahmet Balin, “2017 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığına sunmuş olduğumuz “Haydi Özel Kızlar Spora” kapsamında bu 8 aylık süre kapsamında voleybol, jimnastik ve kültür sanatta da tiyatro gibi eğitimler içeriyordu. Bütün bu etkinlik ve faaliyetlerimizi yapmış bulunmaktayız. 20 tane özel kızımız bu proje kapsamında yer alıyor. Bu 20 kızımızın içinde hem down sendromlu hem eğitilebilir hem öğretilebilir kızlarımız mevcuttu. Tabi proje içinde tiyatro yanında gezi, kültür, sanat etkinlikleri de mevcuttu. Çok verimli bir proje geçmiş oldu. Bu özel kızlarımızın ve ailelerimizde projelerimizi tamamlanması ile bir yemek organizasyonu yaptık. Buradaki temek amacımız özel bireylerin sadece eğitimle değil, spor kültür ve sanatla buluşmalarını amaçladık. Burada Gençlik ve Spor Bakanlığının bize verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz”diye kaydetti.

“ONLARA DESTEKLERİMİZİ VERİP DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Başkan Balin’in, “Biz sadece proje değil, gönüllülük ilkesi ile Elazığ’da hem projelerle hem etkinliklerle güzel hizmetler veriyoruz. Umarım ki bu ailelerimizin de özel bireylerin velileri de bu noktada çocuklarını artık daha çok önemserler ve onlara daha çok imkan verirler. Bizde de en iyi şekilde onlara desteklerimizi verip devam ettireceğiz”dedi.