Dr. Merter: Hematolojik Hastalıkların Tanılarında Ciddi Gecikmeler Var

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Merter, Hematolojik Hastalıkların tanılarındaki gecikmeler ile ilgili bilgiler verdi.

Dr. Merter: Hematolojik Hastalıkların Tanılarında Ciddi Gecikmeler Var

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Merter Hastalıkların Tanılarında gecikmeler olduğu hakkında açıklamalarda bulundu.

MERTER: KORANA VİRÜS SADECE VİRAL ETKİLERİ VASITASIYLA BAŞKA ETKİLER İLE HASTALARI ETKİLİYOR

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Merter, “Çağımıza damga vuran korana virüs sadece viral etkileri vasıtasıyla başka etkiler ile hastaları etkiliyor hematolojik kanserlerin tanılarında ciddi bir gecikme ile karşılaşıyoruz. Hastaneye gelmekte tedirgin olan hastalar başta sinsi olan hematolojik kanserlerin belirtilerini göz ardı ediyorlar. Belirtiler iyice belirgin hale geldiğinde ve hastalığın evresi ilerlediğinde doktora gittiklerinde, tedavi edilen hastaların başlangıçta tedavi edilen hastalara göre akıbetleri daha kötü oluyor” ifadelerini kullandı.

MERTER: HASTALARIN DAHA ERKEN DÖNEMDE BİR UZMAN DOKTORA MUAYENE OLMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ

Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Merter, “Hematolojik Kanserlerin başlangıçta basit halsizlik, yorgunluk, solgunluk, vücutta kolay morarmalar, kırmızı lekeler, anlamsız ateş, kasık, boyun ve koltuk altı bölgelerinde ağrısız lenf şişmeleri ile başlamakla birlikte ilerleyen aşamalarda genel durum bozukluğu, hastayı komaya kadar götüren klinik tablolara yol açıyor. Farklı durumlarda karşılaşılan hematolojik kanserlerin tanılarının gecikmemesi için hastaların daha erken dönemde bir uzman doktora muayene olmalarını tavsiye ediyoruz. Sinsi başlangıçlı tanısı, tedavisi ve tetkikleri oldukça zahmetli olan hematolojik hastalıkların teşhisi açısından Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde tüm olanaklar mevcut bölgedeki öncü hematolojik kliniklerden biriyiz, bu tarz hastalıkların tetkik ve tedavisini tamamen yapabiliyoruz” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Merter, hastaları bu hastalıklar ile ilgili başlangıç belirtileri olduğunda gecikmeden hematoloji kliniklerine ve uzman hekimlere muayene olmaya davet ettiklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022, 10:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137