DR. ŞENEL YEDİYILDIZ, ZEKİ AKBIYIK’IN SORULARINI YANITLADI

TRT Haber’le birlikte 50 Anadolu kanalından canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor” programına konuk olan TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız, Elazığ’daki şehir hastanesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık canlı yayında; “Fırat Üniversitesi Hastanesine İngiltere’den Almanya’dan mide küçültmek için insanlar geliyor” diyerek Komisyon Başkanı Yediyıldız’a Şehir Hastaneleriyle ilgili yapılan eleştirileri sordu. Yediyıldız ise “uzaklar yakın olur” dedi.

DR. ŞENEL YEDİYILDIZ, ZEKİ AKBIYIK’IN SORULARINI YANITLADI

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve TRT Haber, Kanal Fırat başta olmak üzere 50’ye yakın uydu kanalından canlı olarak yayınlanan Anadolu Soruyor programına TBMM Sağlık aile Çalışma ve sosyal İşler komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız konuk oldu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık ve Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın sorularını yanıtlayan TBMM Sağlık aile Çalışma ve sosyal İşler komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız, yerel seçimler ve gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

ZEKİ AKBIYIK: FÜ HASTANESİ’NE ALMANYA’DAN İNGİLTERE’DEN İNSANLAR GELİYOR

Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, canlı yayında Elazığ’a değindi ve Elazığ’daki sağlık çalışmaları hakkında bilgi vererek TBMM Sağlık aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız’a “Sağlıkta son yıllarda çok büyük başarılara imza atıldı. Örnek vermek gerekirse Elazığ’da Fırat Üniversitesi Hastanesine İngiltere’den Almanya’dan mide küçültmek için insanlar geliyor. Elazığ’a bunun için yurt dışından insanların gelmesi son derece önemli. Bununla birlikte Şehir Hastaneleri yapıldı. Ama şehir hastaneleri tartışılmaya başlandı. Mekan olarak çok güzel ama bazı kesimler şehre uzak olduğunu ifade ediyorlar. Devlete çok büyük bir yük getireceği tartışılıyor. Bunlara katılıyor musunuz” sorusunu yöneltti.

YEDİYILDIZ: ELAZIĞ’DAKİNE YAKIN DEĞİL DİYORLAR

Kanal Fırat Televizyonu Zeki Akbıyık’ın sorusuna cevap veren Komisyon Başkanı Dr. Yediyıldız, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başında bir Cumhurbaşkanı var. Recep Tayyip Erdoğan. Hem siyasi, hem de ileri geriş olarak müthiş deha ya sahip birisi. Ben bunu ona yalakalık olsun diye söylemiyorum. Yaşadığım için söylüyorum. Bu şehir hastaneleri onun planıdır, onun hayalidir. Bunlar önemli yatırımlardır. Gerçekten memleketin sağlıktaki geleceği için çok önemli yatırımlardır. Şimdi tabi uzaktır diye söylüyorlar. Elazığ’dakine yakın değil diyorlar, uzak diyorlar ben biliyorum. Yarın yakınlaşacak. Dünyanın her yerinde 5 kilometreye 5 dakikada varırsınız. Dünyanın hiçbir yerinde hastaneye 5 dakikada ulaşmak kolay değildir. 5 dakikada bir hastaneye ulaşacaksın. Çünkü Şehir hastanelerinde kapıdan girdiğin an sana sahip çıkıyorlar. O şekilde organize edilmiş, o şekilde dizayn edilmiş hastaneler” dedi.

YENİYILDIZ: O UZAKLAR YAKIN OLUR, ONDA HİÇ SIKINTI YOK”

Hastanelerin fiziksel özelliğine dikkat çeken Yediyıldız, “Hastaneler büyük hastane ama girdiğinizde işi hemen sahiplenecek, işe el koyacak bir ekip olacak. Onun için böyle kimse 10 dakika hastanenin içinde dolanmayacak. Girdiği anda iş hallolacak. O uzaklar yakın olur onda hiç sıkıntı yok. Sadece şehir hastanelerinde önümüze çıkacak en büyük sıkıntı ekip sıkıntısı çekebiliriz, onu da inşallah hızlıca tamamlamaya çalışırız. Ben ekonomist değilim, sağlık çalışanıyım. Bunun ekonomisine de baktım ama iflas ettim. İyi bilseydim iflas etmezdim. Ama şunu geçek söylüyorum; 25 yıl sonra sizin elinizde devasa bir hastane olacak” ifadelerini kullandı.

YEDİYILDIZ: MAALESEF EĞİTİM OLARAK BU MEKANLARI DOLDURACAK EKİBİ DAHA HENÜZ YAPAMADIK

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Dr. Şenel Yediyıldız, “Sağlıkta üç tane ana unsur var; bir mekan, iki alet, üçüncüsü mekanı kullanacak insan. Yani sağlık çalışanı. Biz mekanı, aleti, her şeyi dört dörtlük yaptık. Ama maalesef eğitim olarak bu mekanları dolduracak ekibi daha henüz yapamadık. Bunlar da zaman alan bir şey biliyorsunuz. Zamanla bu işler olacak, tamamlanacak. Bunlar tamamlandığı zaman bu işlerin hiç birisi, randevu falan bunların hepsi süt liman olacak, ok güzel olacak. Ben inanıyorum. Çünkü çalışmalar öyle gidiyor” ifadelerine yer verdi.

YEDİYILDIZ: BUNLARI DÜZELTECEK BİR ÇALIŞMA OLACAKTIR DİYE İNANIYORUM

Dr. Şenel Yediyıldız, Zeki Akbıyık’ın aile içi şiddet olmak üzere komisyonda aile konusunda çalışmalar var mı? Sorusuna ise, “Aile ile ilgili problemlerde alt yapı çalışmalarını duyuyorum. Daha bize gelen bir şey olmadı ama çalışmalar var. Ama ben şunlara katılıyorum; hakikatten ben rahatsız oluyorum. Çocuğun velayeti bir eşe veriliyor, o eşe deniliyor ki sen ayda veya haftada 2 gün, 3 gün öteki eşe de karşı tarafa da bu çocuğu göstereceksin diyor. Bu çocuğu onlarla buluşturacaksın diyor. Ben hacizle çocuk buluşturma tablolarına vicdanen çok rahatsız oluyorum. O çocuğun ruh halini hiç düşünemiyorum. Öyle bir çocuk büyümez. Öyle bir çocuğun ruh hali düzgün olmaz. O pozisyona gelen ailede çok şey. Kim olursa olsun. Hani eskiden bir çocuğa iki anne Kadı’ya ‘biri benim, diğeri de benim diye’ söylemiş, Kadı demiş ‘o zaman bu çocuğu ikiye bölelim, yarısını sana verelim, yarısını sana verelim.’ Demiş. Birisi bağırmış ‘aman kesmeyin ben istemiyorum’ diye Kadı’da demiş ki gerçek annesi o ve ona vermiş. Yani gerçek sevgiyle seviyorsak biz bu çocuğu mesela diyelim ki anne göstermiyorsa bile baba görme ne olur ya? O çocuğu o psikolojiye sokma. Çok acı, ben çok üzülüyorum. Bu tabi problem. Boşanmalar da ayrı bir problem. Ben bahsettim, boşanan erkekler derneği, boşanan mağdur erkekler derneği diye dernekler var. Yani problem. Bunların hepsi bir problemden çıkıyor. Bunları düzeltecek bir çalışma olacaktır diye inanıyorum” dedi.

YEDİYILDIZ: KRİTERLERE GÖRE ADAY KOYDUĞUMUZDA HİÇBİR SIKINTIMIZ OLMAZ

Zeki Akbıyık’ın yerel seçimlerle ilgili de sorularını yanıtlayan Şenel Yediyıldız, “Sayın Cumhurbaşkanım kriterleri koydu. Ne dedi? İşin erbabı olacak dedi, samimi olacak dedi, alçak gönüllü olacak dedi. Gönüllere hitap edecek. Kriterler ortada. Biz AK Parti olarak şunlara inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanın koyduğu kriterlere göre aday koyarsak hiç sıkıntı yok, aldıklarımızın daha fazlasını alırız. Buna inanıyorum. Ben Ordu Milletvekiliyim, o kriterlere göre aday koyduğumuzda hiçbir sıkıntımız olmaz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137