DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından; 17.02.2021 tarihinde Elazığ Palu Sipini Mikrohavza, 20.02.2020 tarihinde Palu Büyükdere Mikrohavza ve 10.03.2020 tarihinde ise Bingöl Genç Vahkin Mikrohavza sulamalarının ihaleleri gerçekleştirilecek.

PALU SİPİNİ MİKROHAVZASI

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Elazığ Palu Sipini Mikrohavzası (Karasalkım, Keklikdere ve Balkaya Köyleri) Sulamaları İnşaatı işinin ihalesi 17.02.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecektir. Bu proje ile belirtilen yerleşim birimlerimize ait 3.640 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecektir. 2021 yılında tamamlanarak 2022 yılı sulama sezonunda sulamaya açılması hedeflenmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Bakan Yardımcımız Sayın M. Hadi Tunç ‘a, Elazığ Milletvekillerimize ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz. Hayırlı olsun”

PALU BÜYÜKDERE MİKROHAVZASI

Elazığ Palu Büyükdere Mikrohavzası (Bozçanak Havey, Hanönü ve Bircan Mezraları ile Baltaşı Köyü) Sulamaları İnşaatı işinin ihalesi 24.02.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir. Bu proje ile belirtilen yerleşim birimlerimize ait 3.860 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecektir. 2021 yılında tamamlanarak 2022 yılı sulama sezonunda sulamaya açılması hedeflenmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Bakan Yardımcımız Sayın M. Hadi Tunç ‘a, Elazığ Milletvekillerimize ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz. Hayırlı olsun”

BİNGÖL - GENÇ VAHKİN MİKROHAVZASI

Bingöl - Genç Vahkin Mikrohavzası (Bayırlı, Binekli, Çanakçı, Çaytepe, Dilektaşı, Doğanevler, Elmagünü, Gözütok, Kepçeli, Koçsırtı, Meşedalı, Pınaraltı, Sarmakaya, Yağızca, Yenisu, Garip Köyleri) Sulamaları İnşaatı işinin ihalesi 10.03.2021 tarihinde DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecektir. Bu proje ile belirtilen yerleşim birimlerimize ait 10.794 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecektir. 2020 yılında tamamlanarak 2021 yılı sulama sezonunda sulamaya açılması hedeflenmektedir. Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Bingöl Milletvekilimiz Sayın Cevdet YILMAZ ve Milletvekilimiz Fevzi Berdibek ile DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ederiz. Hayırlı olsun” denildi.