Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü Elazığ’da çalışması yürütülen içme suyu projeleri ile ilgili sosyal medya üzerinden bilgiler verdi.

Müdürlüğün resmi twitter adresi üzerinden, Hamzabey Barajı ve tesisleri inşaatı ile ilgili verilen bilgide, “Temelden 70 metre yükseklikte bir milyon 820 bin metreküp gövde ve 56 milyon 650 bin metreküp göl hacimli kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipinde yapılan barajda, tüm imalatlar tamamlanmıştır. Su alma yapısı koruma bina inşaatı ve yukarı havza tedbir çalışmaları devam etmektedir. Projenin fiziki gerçekleşmesi yüzde 96 seviyesindedir” denildi.

Elazığ İçme Suyu İshale Hattı ile ilgili de bilgiler verildi. Verilen bilgide, Hamzabey Barajı ile arıtma tesisi arası 81,5 kilometre, arıtma tesisi ile dağıtım depoları arası 61,5 kilometre olmak üzere toplam uzunluğu 143 kilometre olan Elazığ İçme Suyu İsale Hattında 55 kilometre çelik boru ve servis yolu imalatı toplam 11 adet su dağıtım deposunun inşaat ve mekanik imalatları, 11 adet menfez ve 8 adet dere geçişi imalatları tamamlandı. İşin fiziki gerçekleşme seviyesi yüzde 65 olduğu vurgulandı.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili verilen bilgide, Hamzabey barajında alınacak 160 bin metreküp ham suyu arıtacak tesis inşa ekipman ve montajı, personel eğitimi ve işletmeye alınmasını kapsamaktadır. Tesisin tüm inşaat ve mekanik imalatları tamamlanmış olup isale hattının tamamlanmasına müteakip işletme test ve muayeneleri yapılarak tesis faaliyete geçirilecek. İçme Suyu Arıtma Tesisi işinin ise gerçekleşme seviyesinin yüzde 98 olduğu belirtildi.