Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Şorşor deresi ile ilgili geçtiğimiz aylarda ihale yapıldığını fakat ihalenin ardından henüz bir çalışmanın başlamadığını söyledi.

Açıklamasında DSİ Bölge Müdürlüğü’nü yüklenen Gülbasan’a bölge müdürlüğünden yazılı açıklama geldi.

Açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı Makamından alınan İhale İzni Olur’una istinaden DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde ihalesi yapılan Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi 2. Kısım Şorşor Deresi)Taşkın Koruma işine ait sözleşme, yüklenici firma Murat Demirci İnşaat ile 25.05.2021 tarihinde 19 Milyon 499 bin lira ihale bedeli üzerinden imzalanmış ve 01.06.2021 tarihinde ilgili firmaya yer teslimi yapılmıştır. Sözleşmeye göre işin 25.01.2023 tarihine kadar tamamlanması öngörülmüştür. Bu çerçevede yüklenici firma şantiyesini Hicret Mahallesinde kurmuştur. Yüklenici firma tarafından hazırlanarak onaya sunulan imalat iş programı 08.07.2021 tarihinde onaylanmıştır.  Ancak ihale ile ilgili kurumumuzdan kaynaklı olmayan nedenlerden dolayı KİK sürecinde meydana gelen gecikme ve 2021 Yılı Yatırım Programında söz konusu işe ödenek tahsisi yapılmamıştır. Bu nedenle yüklenici firmanın onaylanan iş programı çerçevesinde işe devamında gecikme meydana gelmiştir” denildi..

Açıklamada, “Yüklenici firma ile yapılan görüşmeler neticesinde, işin önemi de dikkate alınarak işin ilerlemesine paralel olarak ödenek temini için girişimde bulunulması kararlaştırılarak çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir. Bütçe imkânları çerçevesinde söz konusu işin planlanan sürede tamamlanması sağlanacaktır.  Elazığ ilimiz ve söz konusu mahallerimiz için önem ve önceliği dikkate alınarak çalışmalar yürütülmüş ve her aşamasında yerel basın ve kurumsal sayfalarımızdan gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır. Ayrıca, kurumumuz tarafından yürütülen her iş için talep sahiplerine istedikleri zaman randevu verilmekte ve bilgi verilmektedir” ifadelerine yer verildi.