Rusya ve Esad rejiminin İdlib'e 3 gün önce başlattığı saldırılar devam ediyor. Bölgeden gelen son bilgilere göre, Rusya ve Suriye savaş uçakları İdlib'e yeniden bir saldırı düzenlendi. Suriyeli muhaliflerden gelen açıklamada, " "2 Suriye uçağı ve 3 Rus uçağı İdlib'e hava saldırısı düzenledi." ifadelerine yer verildi.

Rus savaş uçakları son üç günde İdlib'in batısı, güneybatısı ve Hama'nın kuzeyine saldırı düzenlemişti. Bu saldırılarda 10 sivil hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.

İdlib ve mazlum İslam coğrafyasında yaşanan savaşların son bulması için Cuma namazı sonrası İzzetpaşa Camisi’nde dualar yükseldi.

Elazığ İdlib Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen programda Platform Sözcüsü Erdal Zengin, son gelişmelerle ilgili açıklama yaparak “ Müslümanların içine düştüğü zilletin ve mahcubiyetin fotoğrafıdır.  Aynı şekilde savaşın başından beri Suriye’de ki vatandaşlara sahip çıkan Türkiye’nin izlemiş olduğu politikalar ehli vicdan sahibi olan herkes tarafından görüldü ve desteklendi” dedi.

Zengin, artık savaşların son bulması için tüm insanlığın elinden gelenin fazlasını yapması gerektiğini söyleyerek “ Zalim Esad’da teslim olmayan bu mazlum halkı şuan da ağır bombardıman ve kitle imha silahları ile yok etmek istemektedirler. Eğer gereken tepkiler verilmezse maalesef İdlip’de diğer bölgeler gibi olacak. Ağır bir bilanço ile karşı karşıya kalacağız. Suriye’de yaşanan katliamların İdlip’de de yaşanmaması için bütün Müslümanlar top yekûn zalimlere karşı sesini yükseltmeli. Aksi takdirde mazlum bir halkın ölümüne seyirci kalmanın vebalını hiç birimiz yüklenemeyiz. Bu vesile ile burada toplanan bütün kardeşlerime teşekkür ediyoruz” diye kaydetti.