Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın girişimleri neticesinde Elazığ’a gelen Dubaili yatırımcılar tüm şehri heyecanlandırmıştı.

Dubaili yatırımcılar Elazığ’a yatırım yapmak için iki kez şehre gelmiş çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Fırat Üniversitesi’nin Malatya yolu üzerindeki Kesik Köprü yerleşkesinde yatırım yapmayı istediklerini belirtmişlerdi.

Ancak Dubaili yatırımcıların bu isteği Üniversite’nin gelecek planları nedeniyle Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından olumsuz karşılanmıştı.

Fırat Üniversitesi Senatosunun kararının ardından Dubaili yatırımcılardan da haber geldi.

“TEKRAR GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

Elazığ’da yatırım yapmayı planlayan Dubaili yatırımcıların şehirdeki tartışmalar nedeniyle marka değerlerinin fazla yıpranmaması için yatırım kararlarını tekrar gözden geçirecekleri öğrenildi.

Fırat Üniversitesi Senatosunun açıklamasının ardından Dubaili yatırımcıların; üniversitenin arsasından tamamen vaz geçtikleri de öğrenilirken, o arsada yatırım yapmayacakları belirtildi.

Türkiye’de büyük bir yatırım yapmak istedikleri öğrenilen Dubaili yatırımcıların; farklı bir şehirde yatırım yapmak için yeni bir değerlendirme yapacakları da ifade edildi.

Dubaili Yatırımcılar Elazığ’daki bu kararlarını Fırat Kalkınma Ajansına sözlü olarak bildirdiler. 

Yani Elazığ’da yatırım yapmak isteyen Dubaili yatırımcılar; şehirdeki yatırımlarını beklemeye aldılar.