Türkiye seçime odaklanmıştı, seçimler bitti… Ekonomiye yön verenler, ülke için büyük önem taşıyan seçimleri bekliyordu.

“BELİRSİZLİKLER ORTADAN KALKTI”

Yıllardır Ticaret Borsası’nın başkanlığını yürüten Mehmet Ali Dumandağ, “İş dünyası belirsizdi, epey zamandır seçim olacak mı olmayacak mı? diye. Sayın cumhurbaşkanı seçim tarihini belli ettikten sonra herkes bir beklenti içerisine girdi. Acaba seçim sonucu nasıl olacak diye. İş yapmak isteyen yatırım yapmak isteyen hep beklenti içerisindeydi. Seçim kazasız belasız oldu. İş dünyasının da beklentisi hükümetin devam etmesinden yanaydı. Bundan sonra süreç daha iyi olacak. Hiç değilse belirsizlikler ortadan kalktı.  Seçim memleketimize ülkemize inşallah hayırlı olacak”dedi. 

“OLUMLU HAVALAR ESMEYE BAŞLADI”

Dumandağ, belediye seçimlerinin ardından artık icraat beklentisi olduklarını ifade ederek, “Artık bundan sonra ki üç beş yıl içerisinde bir belediye seçimleri kaldı. Bundan sonra geriye dönüp bir seçim var değil de hep icraata bakıp memlekete bir şeyler yapmaları lazım. Bizde iş dünyası olarak sivil toplum kuruluşları olarak bizimde siyasilerden beklentimiz budur. Memleketimiz gerçekten yatırım yapmaya iş yaratmaya hepimizin ihtiyacı var. Bir sürü işsizimiz var. Her gün kapımızı çalan yüzlerce insanlar var. İnşallah yeni yeni iş sahaları özel sektör olsun devlet destekleri olsun bu seçim sürecinden sonra bu sürece gireceğiz. Bu süreçten sonra inşallah kısa zamanda cumhurbaşkanı, hükümet sistemi ve bakan kurulları belli olacak. İcra makamları belli olacak. Bir an önce sürece başlayacağız. Olumlu havalar esmeye başladı. İnşallah bu havalarda bu şekil devam edecek diye temenni ederim”diye kaydetti.

“MEMLEKETİMİZE İLİMİZE NE YAPARSA HEP BİRLİKTE EL BİRLİĞİYLE BİR ŞEY YAPMAMIZ LAZIM”

Yerelde de milletvekillerinden icraat beklediklerini vurgulayan Başkan Dumandağ, “İcraat bekleyecekler. Bunu da inşallah yapacaklar diye bizde zorlayacağız ve taleplerimizi ileteceğiz. İnşallah halkın içinden ayrılmayacaklar. Ankara’da sorunlarımızı takip edecekler dile getirecekler. Zaten yapacaklarını ümit ederim. Çünkü dört milletvekili bir partiden gitmiş. Bir tane muhalefet milletvekilimiz var. Beş kişinin de Elazığ’a ne yapacak diye kısır çekmeleri bir tarafa bırakıp, memleketimize ilimize ne yaparsa hep birlikte el birliğiyle bir şey yapmamız lazım. Seçim süreci o onu söyledi bu bunu söyledi bunlar geride kaldılar. Bundan sonra artık çalışma zamanıdır. Gerçekten boş vakti zamanı geçirmeye bu kadar zengin değiliz. Zamanımızı boşa harcamayalım. Bir an önce bu yatırıma dönüşecek, temenni ederiz” ifadelerine yer verdi.

“BİRLİKTE HAREKET EDERSEK ELAZIĞ’A FAYDAMIZ OLUR”

Elazığ’da muhalefetten bir milletvekili seçilmesini değerlendiren Başkan Mehmet Ali Dumandağ, “Gürsel bey eski bir siyasetçi. Olumlu bir vekil. Elazığ milletvekilidir şuan. Seçime kadar Tunceli milletvekiliydi. Bu saatten sonra Elazığ milletvekilidir. Bizim gördüğümüz kadarıyla olumlu bir milletvekilimiz. İktidarın içinde ki milletvekilleriyle diyalog içerisinde çalışırlarsa beraber hareket ederlerse Elazığ’a faydaları olur diye düşünüyorum. Lafla pilav pişmez. İcraatla pilav pişecek. Birbirine laf atacağımıza icraat yapalım çalışalım. Çalışmayla kendimizi kabul ettirelim. Birbirimize laf yetiştirme değil de çalışarak hizmet yaparak kendimizi kabul ettirelim. Yok, biz ona o bize laf yetiştirdi bu hepimize zaman kaybettirir. Kimseye bir şey kazandırmaz. Hep birlik içerisinde tüm Elazığ’da ki belediyesi, il teşkilatı, valisi, sivil toplum kuruluşları ve siyasiler hep* birlikte hareket etmemiz lazım. Birlikte hareket edersek Elazığ’a faydamız olur. Herkes ayrı bir telden çalarsa boşuna zaman kaybediyoruz. Zaman kaybetmeye de tahammülümüz yok”dedi.