Tarih: 27 Aralık 2017

Yer: Elazığ Valiliği

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın öncülüğünde Elazığ’a yatırım kararı alan Suudi Arabistanlı işadamları, Ticaret Borsası’yla Valilikte protokol imzalamış.

İmzalanan protokolle birlikte Suudi Arabistanlı şirket, Türkiye’ye yapacağı 280 milyon liralık yatırımın ilk ayağını Elazığ’a yapmışlardı.

İmzalan protokolle birlikte ortak olan Ticaret Borsası ve yabancı yatırımcılar, Elazığ’da Yurtbaşında kuracakları çiftlikte 2 bin baş hayvan yetiştireceklerdi.

“8 AYDIR BİR ARAZİ TAHSİSİ YAPILMADI”

O tarihte imzalanan protokolün ne aşamada olduğu ile ilgili soruyu yanıtlayan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, sitem dolu sözler dile getirerek “ Ortaklık iyi gitmiyor. Çünkü neden iyi gitmiyor, Arabistanlılar yer istiyorlar. Yatırım yapacaklar 8 aydır Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız söylediği halde hale bir arazi tahsisi yapılmadı ”dedi.

“PARADAN HAFİF BİR ŞEY YOK”

Bu yatırım kararı da Dubaili Yatırımcılarda olduğu gibi yine arazi engeline takıldı. Dumandağ, “adamlar parasız istemiyorlar ama istedikleri arazi verilmiyor” diyerek “ Burada suç bizim değildir. Suç yetkililerindir. Adamlara arazi vermiyorlar. Adamlar parasız da istemiyor. Burada bir yer tahsis edin. Yatırım yapalım dışarıdan Sayın Valimizi arayanlar var. İnan ki bu vesile ile kimse gelmiyor. Civar illerden diyorlar ki adamları bizlere yönlendirin. Sizden istenen arazinin biz üç mislisini verelim. Yani biz Elazığ olarak hep diyoruz ki yatırımcı gelsin ama yatırımcıya alt yapı hazırlamadan yer hazırlamadan gelen yatırımcı, paradan hafif bir şey yok” ifadelerini kullandı.  

“ÜNİVERSİTE MÜSAADE ETMEYİNCE İŞ BÖYLE KALDI”

Sekiz aydır yatırımcıların Elazığ’a gelip gittiğini ifade eden Dumandağ, “Vali Kaldırım’ın dışında kimseden destek görmedik” ifadelerini kullanarak “ Biz mevut olan şirketlerimize damları ortak etmeseydik adamlar çoktan gitmişlerdi. Biz burada mevcut olan yerimize ortak ettik. Ama bir gelirler, iki gelirler ama dediler biz başka yere gideceğiz. Bunun sorumlusu Dumandağ ailesi değildir. Bunu peşin söyleyeyim. Çünkü biz arazimizi yerimizi ortak ettik. Elazığ’a yatırım gelsin. Bu yatırımlarda Vali Beyin dışında maalesef kimseden bir destek görmedik. Yurt başında yer var. Adamlar orayı beğendiler. Üniversitemiz de diyor ki bizimdir. Biz vermiyoruz. Arazi milli Emlak’ındır. Ama üniversiteye tahsis edilmiş. Üniversite müsaade etmeyince iş böyle kaldı” şeklinde aktardı.  

“ORADAKİ BEKÇİ PARASINI BİLE ÇIKARAMIYORLAR”

Dumandağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına rağmen arazinin verilmediğini ifade ederek “ Dubaililer gittiler, bunlarda gidecekler. Üniversitemiz şimdi bu sene orada arpa ekmiş. Biçsinler kaç lira elde etmiş. Oradaki bekçi parasını bile çıkaramıyorlar. Bekçi parasını bile karşılayamıyorlar. 12 ya arpayı da biçemiyorlar. Derilse bile bekçi parası çıkmıyor. Milletvekillerimizden tut bütün yetkililerimiz bir tek Sayın Valimiz bu işe duyarlıdır. Her zaman duyarlıdır. Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Tahsis edilsin. Vekiller takip etsin. Bir vekil bir gün sormadı. Bu yatırım neden yapılmadı” diye belirti.

Başkan Dumandağ, “elimi değil, gövdemi taşın altına koydum, bu işin bitmesinde ben sorumlu değilim” diyerek “ Bu yatırımın Elazığ’ gelmesi için defalarca Sayın Valim aradılar ve aramız da arabulucuk yaptı. Bu adamlar gelsin diye. İmza da attık. İmzada bekliyor” dedi.