Dumansız Elazığ Hava Sahası İçin…

Elazığ Sağlık Müdürlüğü tarafından tütünle mücadele ve dumansız hava sahası çalışmaları kapsamında il değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Dumansız Elazığ Hava Sahası İçin…

Dumansız Elazığ hava sahası için tütünle mücadele il değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rutin ihbarlar ve ilçeler arası çapraz denetimlerden daha etkin sonuç alınmasına yönelik 20 Eylül Perşembe günü Toplum Sağlığı Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Elazığ Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, Şube Müdürü Erkan Kaya, Dumansız Hava Sahası İl Sorumlusu Ayhan Altun, Valilik ve Müdürlük bünyesinde oluşturulan İl Tütün Kontrol Kurulu Ekipleri katıldı.

SORUNLAR VE HEDEFLER HAKKINDA SUNUM YAPILDI

Toplantının ilk bölümünde Tütün İl Sorumlusu Ayhan Altun tarafından Tütünle Mücadele Yönetmeliği, Bakanlığın istekleri, İlimizin bu konudaki genel durumu, sahadaki sorunlar ve hedefler hakkında sunum yapıldı.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Sunumda, İşletme sahiplerinden gelen şikâyetler, saha çalışmalarından karşılaşılan sorunlar ve saha çalışmalarındaki mücadelenin etkinliği, yaklaşan soğuk ve kış aylarındaki ihlal ve ihbarlara karşı denetim ekiplerinin artırılması yönünde karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

“KENDİ AİLEMİZİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK…”

Daha sonra düzenlenen toplantı ve yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Elazığ Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Abdulkadir Kantarcıoğlu, “Tütün ve tütün ürünlerinin zararlarıyla mücadelenin 4207 sayılı Kanun çerçevesinde ilimizde kararlılıkla sürdürülmekte ve bu kararlılık devam edecektir. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan tütün kullanımıyla mücadele ederken adaletten ayrılmamalı ve işimizi yaparken kendi ailemizi göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

“TÜTÜNLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Tütünle mücadelenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı ve Elazığ Valiliği’nin de üzerinde durdukları önemli bir konu olduğunu belirten Dr. Kantarcıoğlu, “Ekip çalışanları ve bizler bu mücadelede yapıcı bir tavır takınmalıyız, İl Sağlık Müdürlüğü olarak ekiplerimizle ilimiz genelinde aynı hassasiyetle tütünle mücadeleye devam edeceğiz. Tüm işletme sahiplerinin de bu mücadelemizde ekiplerimize yardımcı olmalarını ve kurallara uymalarını bekliyoruz. Bu mücadelede kurumlar arası işbirliğinin “Dumansız Hava Sahası”nı genişleteceğini ve çalışmaların daha ileri bir seviyeye ulaşacağını bekliyoruz. Tütünle mücadele çalışmalarına katkı sağlayan ve öz veriyle çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.

ÇALIŞMALAR KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM ETMEKTE

Bilindiği üzere tütün ve tütün ürünlerinin neden olduğu hastalıklar sadece bu maddeleri kullananlarda değil, pasif olarak maruz kalanlar da görülmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda ülke genelinde başlatılan “Tam Dumansız Türkiye” hedefine ulaşmak için ilimizde de “Dumansız Hava Sahası” çalışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137