Dumlupınar İlkokulu’nda, Bilim Etkinliği Düzenlendi

Dumlupınar İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri tarafından Koray Kutlay Kebir anısına, bilim etkinliği düzenlendi.

Dumlupınar İlkokulu’nda, Bilim Etkinliği Düzenlendi

Koray Kutlay Kebir, “Trizomi 13-Patao Sendromu” hastasıydı ve Dumlupınar ilkokulunda 1. Sınıf öğrencisiydi.

Ancak Minik Koray yakalandığı genetik bozukluk hastalığı ile yaşama tutunamadı ve 4 ay önce hayata gözlerini kapadı.

Minik korayı Öğretmeni Remziye Aydoğdu ve sınıf arkadaşları unutmadı. Onun anısına okulda Bilim etkinliği düzenledi.

ELAZIĞ BİLİM MERKEZİ OLABİLİR”

4 ay önce oğlunu kaybeden baba Dr. Koray Kebir, “Bugün Dumlupınar İlk Öğretim Okulu’nda yapılan oğlumun adı verildiği Koray Kutluhan Kebir bilim şenliğinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Ben inşallah ilimizde yavrularımızın, çocuklarımızın bilimsel etkinlikler ile onların içindeki bilim merakının, potansiyelinin açığa çıkacağını ve ilimizin gelecekte bu gayede öğrencileri ile birlikte yavaş yavaş bilim adamlarını bünyesinden çıkartacağını, çok önemli buluşlara imzaların atılacağı bir merkez haline Elazığ’ın gelecek 20 yıl, 30 yıl içinde ulaşabileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BU YAŞTA Kİ ÖĞRENCİLERİN BU GÜZEL PROJELERİ DÜŞÜNMELERİ, GERÇEKLEŞTİRMELERİ GERÇEKTEN MÜKEMMEL”

Memur – Sen il Temsilcisi İbrahim Bahşi ise, “Bu sergi diğer okullarımızın yaptığı sergilerden biraz daha farklı. Bu sınıfımızın bir öğrencisinin vefatı üzerine öğrencinin yaşadığı süreç içindeki hayat hikayesini bir bilim şeklinde tasavvur edip, bu öğrenciler hayata geçirmişler. Bu yaşta ki öğrencilerin bu güzel projeleri düşünmeleri, gerçekleştirmeleri gerçekten mükemmel. Ben sınıf öğretmeni Remziye Aydoğdu öğretmenimize, Okul Müdürümüz Sedat Şeflek’e ve okul yönetimine teşekkür ediyorum, kendilerini tebrik ediyorum. Gerçekten bu yaşta, bu sınıf seviyesinde bu mükemmel projeleri yapmaları, özellikle öğrenci velilerinin de bu işin içine dahil olması, birlikte yapmaları çok güzel bir örnek. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“TEKNOLOJİ ALANINDA DAYANAK TEŞKİL EDECEK GÜZEL BİR ETKİNLİK”

Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Emre ‘de, “Okulumuzun 1. Sınıf öğrencileri hakikatten çok güzel bir etkinliğe imza atmışlar. Son yıllarda bakanlığımızın da önemsediği SİTEM diye tabir edilen Matematik, Fen Bilimleri mühendislik ve diğer alanlarda, teknoloji alanında dayanak teşkil edecek güzel bir etkinlik. Ben emeğin geçen hocamız Remiye Hanım’a, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinlikte velilerimizin de çok ciddi desteği olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIN NE KADAR DEĞERLİ OLDUKLARINI ANLATMAK”

Dumlupınar Okul Müdürü Sedat Şeflek, “Bugün ki etkinliğimizdeki amaç anne babaların çocukları için ne kadar değerli olduklarını anlatmak. Oradan yola çıkarak annelerin, babaların çocukları için her şeyi yapacaklarını anlatmaktır. Bu konuda Doktor Kebir Koray’ın yaşadığı serüveni baz alarak bizde okulumuzda aslında çözüm üretmenin, çözüm üretmeye çalışanın insanlığımızın geleceği olduğunu, Elazığ’ın geleceği olduğunu anlatmaya çalıştık. 1. sınıf öğrencileriyle amacımız problemlerle karşılaştığımız zaman hemen kısa yoldan çözemiyorum deyip de başka yollara başvurmadan çözüm için çalışmak, çabalamak ve üretmektir. Üreten insanların hayatta başarılı olduğunu, ülkeyi de geliştirdiğinin bilinci ile bu etkinliği gerçekleştirmiş olduk. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018, 19:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137