Dünya Gıda Günü Etkinlikleri Kapsamında Gala Gecesi Düzenlendi

Dünya Gıda Örgütü, Dünya Sağlık Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Elazığ ev sahipliği yaptı.  Yoğun katılımın olduğu ve 2 gün süren etkinlikler kapsamında Sultan Sarayında Gala Gecesi düzenlendi. Gala gecesinde ELİKAD Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a iki plaket takdim edildi.

Dünya Gıda Günü Etkinlikleri Kapsamında Gala Gecesi Düzenlendi

Dünya Gıda Örgütü, Dünya Sağlık Örgütü, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere Elazığ ev sahipliği yaptı.  

2 gün süren ve yoğun katılımın olduğu etkinlikler kapsamında Sultan Sarayı’nda Gala gecesi düzenlendi.

Düzenlenen Gala gecesine Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Üniversite rektörleri,  FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Program Direktörü Prof. Dr. Toker Ergüder,  ELİKAD Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş ve davetliler katıldı.

Gala gecesinde katılımcılara plaket taktim edildi.

Gecede ELİKAD Başkanı ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a iki plaket taktim edildi.

Prof. Dr. Açık plaketlerini Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Program Direktörü Prof. Dr. Toker Ergüder’in elinden aldı.

ERGÜDER: TÜTÜN KONTROLÜNÜN BABASI DİYORUZ

Toker Ergüder,  “Biz yaklaşık 30 yıldan fazla bir süredir beraber çalışıyoruz. Özellikle 90’lı yıllarda tütün kontrolü sırasında Türkiye en çok yayın yapan üniversite ana bilim dalı Fırat Üniversitesi Halk sağlığı ana bilim dalı ve o dönemde Türkiye’ye o konuda çok bilimsel katkılarda bulunduk beraber. Ben izninizle sayın rektör hocamı da davet etmek istiyorum. Biz ona Türkiye’de ‘Tütün kontrolünün babası’ diyoruz. Hocam ben izninizle Yasemin Hoca’ma bizim Dünya Sağlık Örgütü Tütün Kontrol Politikaları mpower politika paketinden bir plaket arz etmek istiyorum” dedi.

Halk Sağlığı Uzmanı Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, yaklaşık 30 yıldır tütünle mücadele ettiklerini belirterek, etkinliğe Elazığ’ın ev sahipliği yapması çok önemli” dedi.

AÇIK: ÇOK BÜYÜK EMEĞİ OLAN BİR EKİP

Prof. Dr. Yasemin Açık, “Gerçekten çok duygulandım. Rektör hocamdan aldığım hediye yıllardır birlikte emek verdiğimiz, yol arkadaşım diyeceğim, Toker’den aldığım hediye çok duygulandırdı. Gerçekten de 30 yıldır tütün mücadelesi ediyoruz. Bu yolda da Cevdet Hoca’mla, Toker’le, daha başka çok sayıda hocamla emek verdik. Ülkemizde tütünle mücadele yasasının çıkmasında çok büyük emeği olan bir ekip. Ben bu ekipte yer almaktan çok büyük gurur duyduğumu belirtmek isterim. Bundan sonraki süreçte de inşallah aynı şekilde devam edeceğiz. Ayrıca Dünya Gıda Günü nedeniyle bu önemli toplantının da Elazığ’da yapılıyor olması bizim açımızdan gerçekten çok önemli. Emeği geçen hem uluslararası hem de ulusal kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz. Bu yörede bu toplantının yapılması çok önemli. Çünkü sağlıklı üretim, iyi üretim, iyi beslenme, iyi bir çevre ve iyi bir yaşam olmak üzere 4 ana başlığı var ve bu başlıklar altında bu gün başladı. Yarın ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan toplantılarda elde edilen sonuçların ben ilimizdeki tüm sanayicilere, çiftçilere aynı zamanda esnaf ve vatandaşlara bundan sonraki süreçte, hem iş yapış modellerinde hem de yaşam tarzlarında istendik davranış oluşturmada çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda savunuculuk ve kamuoyu oluşturmak açısından da önemli bir toplantı. Eğer bölgesel kalkınma istiyorsak, sürdürülebilir bölgesel kalkınma için bu tür önemli toplantıların yerelde, bu bölgelerde yapılması çok önemli”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137