Elazığ anaokulu önemli projelere destek oldu, birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Önce İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk tarafından velilere, “Elazığ Her Yerde Okuyor” projesi kapsamında kitap takdim edildi.

Ardından Elazığ anaokulu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, oyuncağımı paylaşıyorum, her sınıfın bir yetim kardeşi olsun projelerini kapsamında “İyilik Yap, İyilik Bul” adlı program düzenlendi.

Düzenlenen programın başrol oyuncuları geleceğimizin teminatı çocuklarımızdı.

Çocukların sergiledikleri birbirinden özel hünerler, izleyenlerden tam not aldı.

Daha sonra öğrencilerin paylaştıkları oyuncaklar ve zarfları, ihtiyaç sahibi kardeşlerine umut olsun diye yola çıktı.

“AMACIMIZ, ÇOCUKLARIN PAYLAŞMA DUYGUSUNU GELİŞTİRMEK”

Elazığ Anaokulu Müdiresi Onur Demir, düzenlenen etkinlikte amacımız “Çocukların paylaşma duygusunu geliştirmek” dedi.

“YÜZLERCE OKULA ULAŞTIK”

Demir yaptığı konuşmada, “2008 yılından itibaren “Oyuncağımı Paylaşıyorum” etkinliğini yapıyoruz. Bu etkinlikteki amacımız öncelikle okulumuz öğrencilerinin, çocukların paylaşma duygusunu geliştirmek. Her öğrencimiz kıyamadığı, başta paylaşmayı çok da arzu etmediği oyuncaklarını süreç içinde etkinliklerle paylaşıyorlar. Biz bu oyuncukları ilçemizdeki, köylerimizdeki, şehir merkezimizde bize ulaşan, ihtiyacı olan okullara, öğrencilere gönderiyoruz. Çocuklarımız paylaşmayı öğreniyor. Bugüne kadar yüzlerce okula ulaştık. Bu yıl da ulaşacağız. 5 yıldan beri bakanlığımızın protokolü gereği İHH ile, insani yardım vakfıyla birlikte her okulun yetim bir kardeşi olsun, her sınıfın yetim bir kardeşi olsun etkinliğini yapıyoruz.

“HER YIL OKULUMUZUN YETİMLERİ VAR, BU YIL DAHA FAZLA ÜSTLENECEĞİZ”

Buna siz değerli velilerimizin katkıları ile çocuklarımız katkıda bulunacak. Yetimler üstleneceğiz. Her yıl okulumuzun yetimleri var. Geçen yıl 5 yetim üstlenmiştik, bu yıl daha fazla olacağına inanıyoruz” dedi.

“HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Elazığ İHH Yetim Birimi Sorumlusu Tuba Erdoğan, herkesten destek beklediklerini belirterek, Elazığ Anaokuluna desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Erdoğan açıklamasında, “Elazığ İHH olarak her sınıfın yetim bir kardeşi var projesi kapsamında bugün Elazığ Anaokulu Müdüremiz Sayın onur Demir hocamın misafiriydik. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü duyarlı her eylemde kendisi var. Bize de bu konuda çok büyük destek veriyor ve yetim sponsorluğu noktasında arkamızda duruyor. Birçok yetim çocuğumuza bakıyor. Biz umuyoruz ki Elazığ’daki tüm kurum, kuruluş ve müdürlerimiz Onur hocamın sergilediği tavrı sergilesin. Herkesten destek bekliyoruz. Tekrar Elazığ İHH adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.