Dolar kurunda sakin seyir sürerken, kur yeni güne 5.23 TL seviyesinden başladı. Dolar gün içerisinde en düşük 5.18 TL'yi, en yüksek 5.23 TL'yi gördü.

BİÇER: DOLARIN YATAY SEVİYEDE DEVAM ETMESİNİ BEKLİYORUZ

Piyasayı değerlendiren Elazığ Döviz Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Biçer, “Önümüzde 31 Mart’ta seçimler var. Bu seçime kadar doların yatay seviyede devam etmesini bekliyoruz. Aşırı yükselişler olacağını tahmin etmiyoruz. Tabi seçimden sonra nasıl bir sonuç çıkar onu da bilemiyoruz. Onun için seçim sonrası görünmüyor. Ama seçimden önce tahminlerimiz 5.40 olarak en yüksek seviyelere çıkabilir. Ama düşüşlerde 4.80’ler veya 4.90’ların yanında 5.00 olabilir. Buradan da alım yapılabilir. Çünkü hemen hemen en dip seviyelere gelmiş oldu. Burada tabi en büyük faktör Amerika’daki faizlerin artmaması. Bu da gelişmekte olan ülkelere büyük katkısı oldu. Para girişleri var şu anda. Büyük miktarlarda para giriyor. Bu da ister istemez dövizi baskı altında tutuyor. Tahminlerimize göre 4.95, 5.10 civarlarında stabilize olacak gibi görünüyor. Pek de aşırı yükselişte olacağını zannetmiyoruz. Çünkü bizde enflasyonlarda düşmeye başladı. Tabi ileride belki bir faiz indirimi merkez bankasından gelirse belki o zaman 20 kuruş veya 30 kuruşluk yükselişler olabilir. Onun da çok da aşırı yükseleceğini zannetmiyoruz. Bunun yanında Euro’da da yaklaşık olarak şu anda 5.95’lerdeyiz. Bunu 5.85 en dip olarak görüyoruz. 6.30’da en yüksek bandı aralığında devam edeceğini tahmin edebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİÇER: FAİZLERİN KESİNLİKLE DÜŞMESİ LAZIM

Her şey seçime bağlı diyen Biçer, “Düştü ama piyasa tam olarak açılmadı. Bu da neyi gösteriyor? Önümüzde bir seçim var, seçimi görmeden yatırımcı ne almak istiyor, ne satmak istiyor. Şu anda TL’si olanlar ‘bekleyelim belki iyi sonuçlar çıkar daha da düşer’ gibi düşünüyor. Seçimi kötü bekleyenler ‘alalım bu seviyeler güzel fiyatlar, seçimden sonra fiyat yükselir’ diyenler de var. Onun için ne alıcı var, ne satıcı var. İkisi de beklemede şu anda. Bunun için piyasa biraz durgun. Etken seçim. Seçim geçtikten sonra inşallah piyasalarda bir canlanma bekliyoruz. Bu da tabi merkez bankasında faiz düşüşü olduğu zaman hem emlak sektöründe canlılık olacak piyasaya da biraz para girecek. Sanayiciye de katkısı olacak. O zaman bir canlanma bekliyoruz. Ama faizlerin kesinlikle düşmesi lazım” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL