Eti Krom A.Ş. tarafından düzenlenen Elazığ Bölgesinin jeokimyasal ve Petrografik Veriler ile krom oluşumları açısından yeniden değerlendirilmesi projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Projeyle, Elazığ’da ve ülke genelinde uzun zaman ve yüksek maliyet gerektiren klasik yöntemlere alternatif olarak kısa zamanda ve düşük maliyetle yeni maden yataklarının aranması ve bulunmasına olanak sağlanacak.

PARLAK: İLK TOHUMLARINI ATMAK ÜZERE BUGÜN BURADA BU SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUK

Çukurova Üniversitesi’nden Prof.Dr. Osman Parlak, “Özellikle hizmet içi eğitim kapsamında buradaki jeoloji ve maden mühendisi arkadaşlarımızın güncel gelişmeleri takip etmeleri açısından önemliydi bu seminer. Bir diğer anlamı da tabi ki bir maden son yıllarda özellikle bilimsel araştırmalara ve bilimsel araştırmalar sonucunda yapılacak aramacılıkla ilgili faaliyetlere büyük önem veriyor. Dolayısıyla bu bizleri özellikle bilim insanlarını mutlu ediyor. Bilimsel süzgeçten geçmiş bilim adamlarına önem veren bir yapı var. Yıl Maden içerisinde. Dolayısıyla birlikte ortak bir proje geliştirme, krom aramacılığına yönelik bir projemizde olacak yakın zamanda. Bunun ilk tohumlarını atmak üzere bugün burada bu semineri gerçekleştirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL