Dolardaki dalgalanma ve hareketlilik düşüşlerle devam etti.

“HALİNDEN MEMNUN OLAN KİMSE YOK”

Doların son zamanlarda yaşadığı düşüşü değerlendiren Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, “Merkez Bankamızın almış olduğu faiz kararları ve ekonomik açıklamalar dolar fiyatlarında düşüşe sebep oldu ki bufünde zaten Merkez Bankası’nın faiz kararı vardı. Saat 14.00’da açılandı. Faizlerde herheangi bir oynamanın olmadığını, eski seyirde devam ettiğini, dövizde de yine bir miktar düşüşe sebep oldu. Bu piyasalar tarafından tabi ki olumlu karşılanıyor. Demek ki ekonomi de biraz da olsa düzelmeler var ama biz uzun vade de yani olaylara hep uzun vadede baktığımız için çok fazla iyimser bakamıyoruz maalesef. Ekonomimiz malum ortada. Sanayiciyle konuşuyoruz, işçiyle, memurla, esnaflarımızla konuşuyoruz halinden memnun olan kimse yok” ifadelerini kullandı.

“BİZE AVANTAJ OLARAK GERİ DÖNMEDİ MAALESEF”

Dolardaki artışın kuyumcuların satış sezonuna denk geldiğini söyleyen Çakmakçı, “Doları düşüşü altının onsuyla da etkili olduğu için altın düşüşüne de biraz da olsa sebep oldu. Bir düşüş yaşadık ama bu yaz sezonunda bizim mevsimsel yaptığımız şeylerde çok fazla bize avantaj olarak geri dönmedi maalesef. Altın gramı 180 liradan 260 ilra gibi rakamlara yani %60 gibi rakamlarla yükselişe sebep olduğu için örneğin; vatandaş düğününde 4 bilezik alacağı yerde 2 bileziğe düşürdü. Ya da hiç almadı.

“DOLARDA VE ALTINDA AŞIRI BİR YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ”

Çakmakçı, “Dövizden özellikle güvenli liman dediğimiz altının her düşüşünü vatandaş fırsata çevirsin. Altında biz düşüşleri kesinlikle hiçbir zaman beklemiyoruz. 274’lü rakamları gördük, bu rakamların çok çok üzerindeki rakamları önümüzdeki günlerde gün söylememiz mümkün değil ama biz uzun vade de düşündüğümüz için 6 ay, 1 yıl, 8 ay o rakamlar, özellikle 2019 yerel seçimlerinin sonrasında biz çok daha ekonomimiz anlamında dolarda ve altında aşırı bir yükseliş bekliyoruz” dedi.

Dolardaki düşüş ise vatandaşı tatmin etmeye yetmedi.

VİDEO: