Belediyenin şehir buluşmaları programı, “Emekliler Buluşması” ile devam etti.

Programa; Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti İl Yöneticileri, Kurum Müdürleri, Emekli STK’ların başkanları, yöneticileri ve emekliler katıldı.


“YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜM”
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş, “En çok da bu son 2-3 yıldır TOKİ ile ilgili çoğunuz TOKİ bekliyorsunuz, TOKİ 385 konut Zafran’da kuraları çekildi, hak sahibi olanlar Nisan ayında Allah nasip ederse teslim edilecek. Bunun dışında Meryem dağında yapılan 363 konutumuzda geçen Hafta Ankara’dan geldim, yetkililerle görüştüm Nisan-Mayıs ayında büyük ihtimalle bir aksilik olmazsa kuralar çekilecek. Burada 2+1’ler 75 metrekare, 3+1’ler 110 metrekare. Emeklimiz ve emeklinin yakınlarına ulaştık. Emeklinin evi var ise 25 yaşın üstünde oğlu ve kızı var ise onlarda gelip müracaat ederek kuraya girebilecekler.



“BİR EMEKLİYİM SİZLERDEN BİRİYİM”

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise yaptığı konuşmada, “Emekli olmak insanın hayatında ulaşmak istediği en önemli evrelerden biridir. Karşınızda emekli olmanın tadını çıkarmış olan biri olarak diyorum. Herhalde Türkiye’nin en genç yaşta emekli olmuş olan emeklilerinden biriyim. 44 yaşında emekli oldum. Çok erken çalışmaya başlamıştım. Dolayısıyla da emekliliği de erken yaptık ve bir emekliyim sizlerden biriyim, sizlerden biri olarak burada konuşuyorum. Hayatımızın en güzel dönemlerinin en sağlıklı ve sıhhatli olduğumuz dönemlerin, en verimli olduğumuz dönemleri ülkemize, milletimize, devletimize hizmet olarak harcadık ve bu süreçten sonra emeklilik dönemimiz başladı.

“40 BİN KERE MAŞALLAH DİYECEĞİZ”

Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları , “ 15 Temmuz demokrasi meydanında 1 çoğunuzla 28 gün orada nöbet tutuk. Orası aynı zamanda belki sizlerin en çok uğradığı yer. Sabah namazından sonra ikram çeşmemizden çorba akıyor. Saat 8’den itibaren akşam geç vakte kadar ücretsiz çay ikramımız var, ücretsiz internete giriş var. Orada tabiri caizse her şey ücretsiz. Hatta bir kısım büyüklerimiz, adını öyle koymuş; “beleş meydan” diyor. Ne yaparsan yap orada beleş. Elhamdülillah Rabbim bu ülkede huzur içinde yaşamayı hepimize nasip etsin inşallah. Bu ayın 14’ünde bunu da buradan duyurmuş olayım 40 yıl ve üzeri evli kalmış olan büyüklerimizle, evli çiftlerimizle bir araya geleceğiz inşallah. 40 bin kere maşallah diyeceğiz. Yarın akşama kadar onu bildirmenizi istiyoruz. 40 yıl ve üzeri evli kalmış olanlar. Tabi ki aile bizim olmazsa olmazımız. Ancak aile olmazsa olmazımız olurken; 40 yıl aşklarını hiçbir zaman eksiltmemiş, birbirine sevgisi ve muhabbeti hep artmış olan büyüklerimizi de burada ağırlayalım ve onlarla birlikte olalım diyoruz” şeklinde ifade etti.