E Fatura Uygulamaları Anlatıldı

TÜRMOB, Elazığ TSO ve Elazığ-Bingöl Muhasebeciler Odası işbirliğinde “E-Fatura Uygulamaları ve  Zorunlu Geçiş Tarihleri” Bilgilendirme Toplantısı Elazığ TSO Konferans Salonunda, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile Oda üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

E Fatura Uygulamaları Anlatıldı

TÜRMOB, Elazığ TSO ve Elazığ-Bingöl Muhasebeciler Odası işbirliğinde “E-Fatura Uygulamaları ve  Zorunlu Geçiş Tarihleri” Bilgilendirme Toplantısı Elazığ TSO Konferans Salonunda, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile Oda üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

E-Defter, E-Arşiv, E-Fatura, E-SMM, E-İrsaliye, E-Gider Pusulası, Vergi Usul Kanunu ve Zorunlu Geçiş Tarihleri ile ilgili olarak yapılan bilgilendirme toplantısına kısa adı TÜRMOB olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ni temsilen Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Serkan Sünmez, Elazığ Muhasebeciler Odası Başkanı Cemal Şimşek ile sektör temsilcileri ve Elazığ TSO Üyeleri katıldı.

ŞİMŞEK: SEKTÖRÜMÜZE HAYIRLAR GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ-Bingöl Muhasebeciler Odası Başkanı Cemal Şimşek, “Bilgi ve teknolojik çağının bir gereği olarak mali kayıtlar ve işlemlerimiz değişime ayak uydurmak zorundadır. Bakanlık tarafından yapılan bu çalışmalar günlük mali işleri kolaylaştırırken vergi adaletinin sağlanması için yapılması gereken düzenlemelerdir diye düşünüyorum. Aslında toplumun her kesimini ilgilendiren e-fatura ve diğer değişiklikler her tacirin bilmesi gereken önemli konulardır. Ayrıca kâğıt ortamından elektronik ortama geçen e-fatura, e-arşiv belgesi sayesinde mükelleflerin tasarruf yapacağı yetkililer tarafından ifade edilmektedir. Her yeni sistem beraberinde sıkıntılar getirse de mali müşavirlerle, işletmelerimizin özverili çalışmasıyla bunları en kısa zamanda aşacaklarına inanıyorum. Ben bu düşüncelerle, işbirliği ve çok değerli katılarından dolayı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamıza ve TÜRMOB Yönetimimize teşekkürlerimi sunuyor, bilgilendirme toplantısının sektörümüze hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

SÜNMEZ: KİŞİ VE KURUMU İLGİLENDİREN BİR YAPI ORTAYA ÇIKTI

TÜRMOB adına Elazığ TSO’da ki bilgilendirme toplantısına katılarak bir sunu yapan Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Serkan Sünmez,  ise konuşmasında, "Amacımız bu meslekle ilgili olan bölümleri daha ayrıntılarıyla anlatmak ve bu işin direk muhatabı olan Muhasebeci ve iş insanlarına e-uygulamalarda nelerle karşılaşabileceğini anlatarak yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırmaktır. Hayatımızda daha önde e-defter, e-fatura uygulaması vardı. Ama 509 sayılı Vergi Usul Tebliği ile bürüt satış hasılatı 5 milyonun üstündeki tüm tüccarlar bu uygulamaya gireceği için daha çok kişi ve kurumu ilgilendiren bir yapı ortaya çıktı. Bu bilgilendirme toplantısı vesilesiyle" ifadelerinde bulundu.

Sünmez, yaklaşık 3 saat süren bilgilendirme toplantısını katılımcıların sorularını cevaplandırarak sonlandırdı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137