Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren EBEGEM, 9-14 yaş grubundaki çocukların yaz tatilini verimli geçirebilmeleri için uzman eğitmenler eşliğinde 10 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında verilen temel bilgisayar ve robotik kodlama yaz kurslarını başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikalarını takdim etti.

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi binasında düzenlenen sertifika programına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu, çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda Eğitim Uzmanı Hakan Özcan öncülüğünde verilen bilgisayar ve robotik kodlama kurslarını başarıyla tamamlayan 103 öğrenciye Aksu ve Özcan tarafından katılım belgeleri verildi.

AMAÇ ÇOCUKLARIN YAZ TATİLİNİ VERİMLİ GEÇİRMELERİNİ SAĞLAMAK

Programda konuşan Eğitim Uzmanı Hakan Özcan, çocukların teknolojiye olan meraklarını en faydalı şekilde değerlendirmek ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için Elâzığ Belediyesi olarak gerekli destek ve imkânın sunulduğunu ve bu sayede yüzlerce öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti.

Yaz kursları ile çocukların bireysel gelişimlerini ve becerilerini geliştirmelerine katkı sunmak ve şehrimizi her alanda temsil edecek başarılı öğrenciler yetiştirmek amacıyla düzenlenen yaz kurslarının, birçok dalda eğitim verdiğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla başlatılan kursların daha farklı alanlarda da devam edeceğini aktardı.

Milletvekili Erol: Haklar Hukuki Çerçevede Aranmalıdır Milletvekili Erol: Haklar Hukuki Çerçevede Aranmalıdır

Çocukların geleceğine katkı sunan eğitimlerin ücretsiz oluşunun vatandaşları ziyadesiyle memnun ettiğini belirten aileler de donanımlı hocalar eşliğinde gerçekleştirilen derslerin çok kaliteli olduğunu vurguladılar.

Program, daha sonra yaz kurslarını başarıyla tamamlayan çocuklara sertifikalarının verilmesiyle ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle birlikte son buldu.