Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC) ve Günışığı Gazetesi tarafından 'deprem' konulu konferans düzenlenecek.

Deprem araştırmalarıyla tanınan ünlü bilim adamı Prof. Dr. İlyas Yılmazer'in konuşmacı olarak katılacağı konferansta, birinci derece deprem kuşağında yer alan ve 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ'ın depremselliği A'dan Z'ye konuşulacak.

KOCA: MUCİZEVİ BİR ŞEKİLDE ATLATTIK

EBMC Başkanı Nafiz Koca, “Depremler doğal afet olarak adlandırılıyor. Bu doğal afetlerde bu tür kayıplar normal karşılansa da biz mucizevi bir şekilde biraz daha hafif atlattık diyebiliriz. Önemli olan bundan sonraki süreçte depremlerin gerçeğinin bilincinde olarak bu şehirde yeniden bir yapılanmanın, yapılaşmanın ve olası depremlere hazırlıklı olmanın hesaplarını yapmak. Biz Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti ve Günışığı Gazetesi olarak gerek halkımızın vatandaşlarımızın, gerekse kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve bundan sonraki depremlere hazırlıklı olup o depremlerin enkazlarını ya da depremdeki olumsuzlukları fırsat bilip fırsata çevirmek için bir konferans tertip ettik. Bu bağlamda da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden çok değerli hocamız Sayın Prof. Dr. İlyas Yılmazer hocamızı davet ettik” dedi.

KOCA: TALEPLERİMİZ VAR

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi yönünde talepleri olduğunu ifade eden Koca, “Büyük bir afetten çıkmış Elazığ’ın da afet bölgesi olarak ilan edilmesi yönünde taleplerimiz var. Bu taleplerde detaylı olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Kanal Fırat Televizyonu ekranlarında da bunu detaylı bir şekilde açıkladılar. Bizde hükümet yetkililerimizden ve Elazığ’daki siyasetçilerimizden ETSO Başkanımızın sesine kulak vererek Elazığ’ın da bir Düzce, Rize’de olduğu gibi geçmişte “afet bölgesi” olarak ilan edilmesini buradan istirham ediyor ve hükümetimizden bekliyoruz” şeklinde konuştu.