Elazığ Fırat Anadolu Lisesi 3. Geleneksel ebru sanatı şenliğini coşkuyla kutladı.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Fırat Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nejat Bozkurt, “Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak bu ebru etkinliğin zevkini tatmaya çalışıyorlar” dedi.

“EBRU SANATIMIZI YAYGINLAŞTIRMAYA, UYGULAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Her yıl düzenlenen ebru şenliğinin bu sene de 3.sünü kutladıklarını söyleyen Fırat Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Müfit Yıldız,  “Burada öğrencilerimizle velilerimizle üniversitemizden gelen yükseköğretim öğrencilerimizle ebru sanatımızı yaygınlaştırmaya uygulamaya çalışıyoruz” dedi

“SADECE OKUL 4 DUVAR ARASINDA YAPILAN BİR ÇALIŞMA DEĞİLDİR”

Öğrencilerle bir ebru şenliğiyle birlikte olduklarını söyleyen Müdür Yardımcısı Nejat Bozkurt, “Öğrencilerimiz yaparak yaşayarak bu etkinliğin zevkini tatmaya çalışıyorlar.  Sadece okul 4 duvar arasında yapılan bir çalışma değildir. Çocuklar resim olsun, spor olsun, müzik olsun bur tür etkinliklerle hayatın bu tür güzelliklerini gerçekliklerini tatmaya çalışıyorlar. Sanatlı bir eser sanatkarlığı icra ettiği gibi bizde burada bir sanat icra ediyoruz. Çünkü ruhundaki incelikleri güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Böylelikle öğrenciler okulu sevecekler okuldan haz alacaklar. Öğretmenlerle öğrencilerle velilerle iş birliği içerisinde bir birliktelik bir güzellik oluşturmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.