Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu büyük usta Bünyamin Eroğlu’nun adı, Elazığ belediye Meclisi’nin aldığı kararla, belediye kongre Merkezi’ne verildi. 

Kararın ardından bir teşekkürde Elazığ Folklor Turizm Derneğinden geldi.

AYGÜNEŞ: İSMİNİN KÜLTÜRLE ANILMASI GEREKİYORDU

Elazığ Folklor Turizm Derneği Genel Başkanı Ziyaddin Akgüneş, “Ben bu güzel jestlerinden dolayı Elâzığ belediye başkanı sayın şahin Şerifoğulları’na, MHP Elâzığ İl Başkanı Sayın Semih Işıkver’e ve Elazığ Belediye Meclis üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum. İsminin yaşatılması bizim için çok önemliydi. Kültür adamıydı. Elâzığ kültürüne yıllarca hizmet etmiş birisiydi. İsminin de kültürle anılması gerekiyordu. Ben buradan tekrar Elâzığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na, Elazığ Belediyesi Kültür merkezinin adını değiştirerek Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi olarak değişmesinden dolayı teşekkür ediyor, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

                                  

ÖZDEMİR: HEPSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Halk oyunları eski öğretmenlerinden Mehmet Tevfik Özdemir ise, “Konu ahde vefa ile ilgili. Ben bu ahde vefayı 3 kategoride inceliyorum. yapılan hizmetlerin değerinin ne kadar kıymetli olduğunu görmek, mevcut olanlara örnek teşkil etmek ve bu ruhu ilerideki nesillere taşımak olarak görüyorum. Bu konuda emeği geçen herkese tüm birimlere ve belediye olmak üzere hepsine teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.