Kasım ayında kongresini gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Elazığ Şubesi, basın mensuplarıyla buluştu.

MEHMET YENİ : YEREL MEDYAMIZIN GÜÇLENMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

Eğitim Bir Sen Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yeni, Türkiye’nin ve Elazığ’ın en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade ederek, toplantının amaçlarından bahsederek “ Sizlerin desteğini hep arkamızda hissettik. Bu anlamda verdiğiniz bu destekler için çok teşekkür ederiz. Özellik ile ilimizde yaptığınız faaliyetlerimizin ulusal ve yerel medyada yer alması hem bize hem de üyelerimizi memnun etmektedir. Bu anlamda yerel medyamızı önemsemekteyiz. Yerel medyamızın güçlenmesi demek ilimizin güçlenmesi demektir. Bu yüzden sendika olarak yerel medyamızın güçlenmesi için üzerimize ne düşüyorsa Eğitim Bir Sen Elazığ 1. Nolu Şube olarak yapmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

İBRAHİM BAHŞİ : ELAZIĞ’IMIZIN EN BÜYÜK SİVİL GÜCÜ

Daha sonra sözü Eğitim Bir Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi alarak “ Üyelerimiz teveccühü ile tekrar 4 yıllık bir süreç için yeni yüzler ile yeni yönetim kurulu ile önümüzde ki 4 yılı hep birlikte yine hizmet etmeye yürütmeye çalışacağız. Eğitim Bir Sen merhum Mehmet Akif İnan tarafından 14 Şubat 1992 tarihinde kurulmuş yedi güzel adamdan biri olan Mehmet Akif İnan tarafından kurulmuş Türkiye’de 450 bin üyesi ile ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelmiş. İlimizde de yaklaşık 4 bin 500 üyemiz ile Elazığ’ımızın en büyük sivil gücü konumuna gelmiştir “ şeklinde konuştu.

BAŞARI DOLU HABERLER YAYINLANMASI BİZİ MUTLU EDİYOR

Bahşi, Elazığ’ın LGS’deki başarısına değindi ve sonucun moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek “Elazığ’ımız LGS’de Türkiye 9. Oldu biliyorsunuz. Bunu hangi açıdan değerlendirirsek değerlendirelim bu ilimiz açısından eğitim çalışanları açısından ve öğrencilerimiz açısından bir moral ve motivasyon kaynağı olmuştur. Ben emeği geçen her kademede ki yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilere teşekkür ediyorum hepsini kutluyorum. Başarı dolu haberler yayınlanması bizi mutlu ediyor Elazığlı olarak. Bir diğer konu ise liselerde okutulan ders kitapları ile ilgili ilimizde ders kitabı hazırlama komisyonu oluşturdu. İl Müdür yardımcımız Sayın Yasin Karakaya başkanlığında komisyon kuruldu. Maalesef bu pek haber olarak yer almadı ama büyük bir başarı elde etti bizim öğretmenler arkadaşlarımız” diye kaydetti.

Nisan ayında resmi gazeteyle tebliğ edilen başarılı öğretmenlerin isimlerinin sıralandığını ve bu isimlere ödüller verildiğini ifade eden Başkan Bahşi, yayımlanan tebliğde Elazığ’da hiçbir isim olmadığını belirterek “ Bütün illerin ödül listesi yayınlanmış ve her ilin sayfa sayfa çarşaf çarşaf ödül alan öğretmenleri yada öğrencileri varken bizim ilimizde maalesef son 4 yılda kimse ödül almamız. Bizim yöneticilerimiz biraz önce saydığım isimler her hangi bir kıymet ifade etmiyor. Biz sayın valimiz ile görüştük sayın valimiz bize dedi ki marifet iltifata tabidir. Belge alacak arkadaşlarının hak ettiklerini almadıklarını düşünüyorsanız böyle bir komisyon kurabilirsiniz” dedi.

ARKADAŞLARIMIZIN ÖDÜLLENDİRİLMESİNİ EN KISA ZAMAN DA BEKLİYORUZ

Konuyu Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile görüştüklerini vurgulayan Bahşi, yıl sonuna kadar Elazığ’daki başarılı eğitimcilerin açıklanamaması halinde sendikal reflekslerini kullanacaklarını söyleyerek “ Ömer Faruk Koçan valimizin döneminden beri o zaman ki ARGE birimi o zaman ki adı ile söylüyorum SBS yada OKS sınavlarında diyelim ki a okulunda ki bir öğretmen branşında öğrenciler 5 net yaparken 20 nete çıkarmış sene sonunda. Çok büyük başarı elde edilmiş o okulda. Bu sayısal verilere dayanarak listeler yapılmış ve sayın valimize sunulmuş. Sayın valimizde belgeleri vermeyi uygun görmemiş kalmış bugüne kadar gelmiş. Biz sayın valimizden 25’e yakın aylık ile ödül alması gerekenler var. İlçelere dün gittik. Moral ve motivasyon açısından büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Neden verilmiyor bunun maddi bir karşılığı yok gerekçe ne bilinmiyor. Biz sayın valimizden bu işi öğretmenler günüde bekliyorduk verilmedi. En azından takvim değişmeden 2019 yılına girmeden bu arkadaşlarımız belgesi sayın valimizin masasında. Bunların imzalanıp arkadaşlarımızın ödüllendirilmesini en kısa zaman da bekliyoruz. Bu konu ile ilgili eğer beklentimiz yerine getirilmese sendikalar olarak sendikalar reflekslerimizi sırası ile kullanmaya başlayacağız” şeklinde aktardı.

İLİMİZE YAPILMIŞ BÜYÜK BİR HAKSIZLIK

Elazığ’da öğretmenevinin yetersizliğine değinen Başkan Bahşi, öğretmenevi talebinde bulunarak “ Burası bir kültür evi olabilir. Şehir müzesi olabilir. Farklı bir şekilde ilimiz ile anket yapılarak bu şekilde değerlendirile bilir. İlimizde acilen bir öğretmenevi ihtiyacı var. Maalesef geçen yıl programda olmasın rağmen ilimiz kenara itilmiş sayın bakanımız kendi iline öğretmenevi yapılmış. Buda ilimize yapılmış büyük bir haksızlık en kısa zamanda öğretmenevinin programa alınması bekliyoruz” diye söyledi.

Memurlara yeni konut müjdesini veren Bahşi, güney çevre yolu üzerinde bin 500’lük bir konut yapımı için belediyeye başvuruda bulundukları, bu talebe en kısa sürede Belediyeden cevap beklediklerini söyleyerek “ Güney Çevre yolunda, galericiler sitesinin hem üst noktasında 1500 konutluk tekrar bir başvurumuz oldu. Şuan belediyemizde bekliyor. Bunun da en kısa zaman da imar komisyonundan çıkmasını ve bunun ile ilgili çalışmaların en kısa zamanda yürütülmesini istiyoruz” dedi.

HABER : SEDANUR İLHAN