Eğitim Çalışanlarının sosyal, mali, özlük haklarına ve çalışma koşullarına yönelik sorunların tespiti ve çözüm önerileriyle ilgili Çalıştay yapıldı.

Eğitim Bir Sen Elazığ 2 nolu Şube Başkanı Haluk Aras, çalıştayın daha önce 2010 yılında yapıldığını anımsatarak, “Geçen zaman zarfında değişen durumlara ve gelişen konularına göre yeniden ele alınması ve çalışanlarımızın sorunlarının yerinde ve doğru tespit edilmesi için yeni bir çalışmaya ihtiyaç duyuldu” dedi.

Bu çalışmanın çalışanların mali, sosyal, özlük haklarını ve çalışma koşullarını kapsayan bir çalışma olacağını dile getiren Aras, “Bunların sorunlarına ve çözüm önerilerine dönük olacaktır. Eğitim Bir Sen’e bağlı bütün şubeler tarafından yapılacak bu çalışmanın bütün raporları genel merkeze gönderilecek ve bu çalışmalar toplu sözleşme görüşmelerinde ve sendikal faaliyetlerinde kaynak teşkil edecekler” diye konuştu.

Aras konuşmasına şöyle devam etti: “İlk toplantımızda 3 adet komisyon oluşturduk. Birinci komisyonumuzda akademik personel, ikinci komisyonumuzda idari personel, üçüncü komisyonumuzda ise kredi ve yurtlar kurumu komisyonu olmak üzere 3 tane komisyon oluşturduk. Princessbet Bu komisyonlardan çıkan raporlar şubemizin çalıştayını ortaya çıkaracak. Bu raporları birleştirip genel merkeze göndereceğiz. 17-19 Mart tarihlerinde 81 ilden gidecek raporlar şube temsilcilerinin genel merkeze gitmesi ile birlikte genel yönetim kurulu tarafında oluşturulan uzman danışmanlar komisyonu tarafından bu giden çalışmaların son şekli alınacak ve çalıştay ortaya çıkacaktır. Üçüncü toplu sözleşme görüşmelerinde tüm hizmet kollarında 200’e aşkın kazanım elde ettik. Sendikamız dördüncü toplu sözleşme görüşmelerinde de en iyisini yapamaya muktedirdir.”