Eğitim Bir Sen 1 No’lu Şubesinin altıncı olağan kongresi gerçekleşti. Kongrede mevcut başkan İbrahim Bahşi ve Atilla Yılmaz başkanlık için yarıştı.

Kongrede Divan Başkanlığına seçilen Avukat İbrahim Gök, gündemi okuyarak oyladı.

Gerçekleşen kongre sonucunda İbrahim Bahşi 126, Atilla Yılmaz ise 29 oy aldı.

BAHŞİ: DUYDUĞUMUZA DEĞİL, SORDUĞUMUZA İNANDIK

Eğitim Bir Sen Başkanı İbrahim Bahşi, “Gitmediğin yer senin değildir ilkesiyle hareket ederek, en ücra köşelere ulaştık. Duyduğumuza değil, sorduğumuza inandık. Sorunlarımızın zaman yayılmasını değil, zamanında çözülmesine çalıştık. Eğitim-Bir Sen’in tarihi çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, geçmişi Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçişidir. Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim Bir Sen’in teri, yeri ve imzası vardır” ifadelerini kullandı.

BAHŞİ: GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN MAZLUMLARINA EL UZATTIK

Başkanlık süresi boyunca yaptıkları çalışmaları anlatan Bahşi, “Yeni bir hizmet binası ve hizmet aracı kazandırdık. 3 bin üyeyle başladığımız yolculuğumuza bu dönem 4 bin 500 ile %50 artışla yolumuza devam ettik. Tüm üyelerimize hizmeti şiar edinmiş bir teşkilat yapısıyla yorulmadan, usanmadan Elazığ’ımızı karış karış gezerek eğitim camiamızın sorunlarına çözüm aradık. Üyelerimizin mesleki gelişimlerine katkıda bulunduk. Gerek yurtiçi, gerek yurtdışında gönül coğrafyamızın mazlumlarına el uzattık” dedi.

AĞAR: HİÇBİR EVLADINI KATKISINDAN MAHRUM ETMEMELİDİR

Kongreye katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Ülkemiz vakıf üniversiteleri ve özel okullar vesilesiyle özel sektöründe eğitime yatırım yapmasını sağlayarak ülkemizin eğitime ayırdığı kaynakları arttırıyor, daha da arttırmalı. Ancak ülkemizde fırsat eşitliğinin teminatı olan devlet okullarında asla kaliteyi düşürmeden fiziki imkanları daha da geliştirerek bunu yapmalı. Devletimiz bunu yapacak ki ülkemizin kıyısında, köşesinde hiçbir vatan evladı iyi bir eğitim almaktan mahrum kalmayacak. Ülkemiz sadece iyi bir eğitim alanı alarak yeteneğini ve zekasını, ülkesinin hizmetine sunabilecek hiçbir evladını katkısından mahrum etmemelidir. İşte bizim eğitim yaklaşımımız bu olduğu içinde ülkemizin kıyısında, köşesinde hiçbir evladı eğitimden, ülkesine katkı vermeye, milletine hizmet etme imkanından mahrum kalmamalı. İyi eğitilmiş evlatlarımızın katkısıyla ülkemiz geleceğe daha güçlü adımlarla yürüsün diye Cumhuriyet döneminde eğitime en çok yatırım yapan iktidarda biz olduk” ifadelerini kullandı.

GÜRTÜRK: BİZİM AMACIMIZ HİZMET ETMEK OLMALI

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “İkra oku yaratan Rabbinin adıyla oku. Bir damla alak, bir damla sudan yaratıldığımızı söyledi. Bu bize her şeyi anlatıyor. Bizim ne olduğumuz belli. Bir damla sudan yaratıldık. Bizim amacımız hizmet etmek olmalı. Topluma faydalı ve yararlı nesiller, insanlar yetiştirmek olmalı” şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: CİDDİ FAALİYETLERE İMZA ATTIKLARINA ŞAHİTLİK ETMEKTEN MEMNUNİYET DUYUYORUZ

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Bizler AK Parti olarak iktidara geldiğimizden bugüne kadar sivil toplumun önündeki tüm engelleri kaldırdığımız gibi onların daha çok örgütlenmesi, onların çalışma alanlarını daha da genişletebilmesi için sürekli kolaylıklar sağladık, onların önünü açtık. Bu vesileyle de son dönemde sivil toplum kuruluşlarının hem etkinliği anlamında hem de sayısal anlamdan çok ciddi artış ortaya koyduklarını, ciddi faaliyetlere imza attıklarına şahitlik etmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

KAR: VE ÇOK BAŞARILI OLMASINI BURADA GÖRMEKLE BAHTİYAR OLDUM

Öğretmen Ahmet Turan Kar, “Bu kongreyi mütekamil bir şekilde deceryan eden, hakikatten çok laik, çok kıymetli zebatın bir hassa yönetim kurulu teşkilatının fevkalade çalışmasını ve çok başarılı olmasını burada görmekle bahtiyar oldum” diye konuştu.

YANILMAZ: DİNLEMELERİ DAHİL ONLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılından bugüne kadar eğitimle ilgili yaptıkları, eğitime verdiği önem ve özellikle 28 Şubat zihniyetinin bitirmek istediği İmam Hatipleri, meslek okullarına vermiş olduğu önemi izaha gerek yok. 200 binlerin altına düşmüş olan İmam Hatip öğrenci sayısı bugün 1 milyon 500 binlere doğru çıkıyor. Bu öğrencilerin sadece Kur’an-ı Kerim derslerinde Kur’an-ı Kerim dinlemeleri dahil onlar için önemli bir adımdır” diye kaydetti.

YILMAZ: ALANA İNDİĞİMİZDE SEÇİME ON GÜNLÜK BİR SÜRE KALMIŞTI

göreve gelmeleri halinde yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Eğitim Bir Sen Başkan Adayı Atilla Yılmaz, “Biz yeni dönemde alana indiğimizde seçime on günlük bir süre kalmıştı, delege seçimiyle alakalı on günlük süre zarfında inebildiğimiz, ulaşabildiğimiz tüm delegasyona ulaşmaya çalıştık. Kendimizi ifade etmeye çalıştık, anlatmaya çalıştık. Sendikada yeni bir heyecan, yeni bir ruh, dinamizm gerekli. Neden gerekli diye sorarsanız; ülkemizde son 16 yıldır çağ açıp, çağ kapatan büyük değişim ve dönüşümlerin yaşandığı ülkemizde kurumlar, sistemler kendini sürekli yenileyip, kendini baştan aşağı yenileme ve günün şartlarına göre kendini yenilemiş. 1992 yılında resmi kuruluş olan sendikasmız halen daha aynı tüzükle yoluna devam ediyor. Allah’ın izniyle sizden alacağımız bu destekle ilk işimiz bu sçeim sistemini elden geçirmek” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından seçime gidildi. İki listeyle gidilen Eğitim Bir Sen 6. Olağan kongresinde oyların 126'sını alan İbrahim Bahşi Başkanlığa seçildi.