Salgın tedbirleri kapsamında alınan önlemlerin eşliğinde gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk uzun süre okullarından ayrı kalan öğrencilerimizi bugün bir kez daha okul bahçelerinde ve sınıflarında görmek en büyük mutluluğumuz oldu.

Biz öğrencilerimizin sağlıklı bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirleri aldık. Bakanlığımızın gönderdiği uygulama kılavuzu kapsamında okullarımızdaki gerekli tüm tedbirleri aldık. Bundan sonra yapılacak tek şey kurallara uymak ve bu süreci en iyi şekilde atlatmaktır dedi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’da kısa bir konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılının öğrenci , öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diledi.

Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu’da yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını dileyerek, “Salgın sürecinin en iyi şekilde atlatılması ve eğitim öğretimin aksamaması için tüm tedbirleri aldık. Sizlerden tek isteğimiz okumanız, kendinizi geliştirmeniz ve derslerinize çalışmanızdır. Hepinize çok güveniyoruz ve inanıyoruz. Aranızdan birçok öğrenci yarının yöneticileri, öğretmenleri ve idarecileri olacak inşallah. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize bir kez daha hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek ilk ders zilini çaldı.

Konuşmaların ardından okula yeni başlayan anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencileri üst sınıflarda eğitim gören öğrenciler tarafından karanfille sınıflarına uğurlandılar.

Vali Vekili Abdulkerem Abbasoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerin ve öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladılar. Vali Vekili Abbasoğlu öğrencilere beraberinde getirdiği kırtasiye setlerini dağıtarak bol bol çalışmaları ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.