2018-2019 eğitim ve öğretim yılı bugün başladı.

Bu kapsamda bir açıklama da Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habip Karaçorlu’dan geldi.

Başkan Karaçorlu yeni eğitim yılında yapılması gerekenlerle ilgili önerilerde bulundu.

“EĞİTİM SİSTEMİ ARTIK TIKANMA NOKTASINA GELMİŞTİR”

Eğitimin millileştirilmesini vurgulayan Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habip Karaçorlu, “18 milyon öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmenin ders başı yaptığı bugün eğitim ve öğretim çeşitli eksikliler ve problemlerle başlamış bulunmaktadır. Her şeyden önce Türk eğitim sistemi adı gibi milli olmalıdır. Batının değerlerine göre tanzim edilmiş bir eğitim sistemi artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bu şekilde bu eğitim sistemi çeşitli arızalar vermeye başlamıştır. Eğitimimizin millîleştirilmesi için milli ve manevi düşüncelerle donatılması için bu ülkenin önünde bir engel yoktur”dedi.

“İNSANLAR ÇEŞİTLİ YETENEKLERDE YARATILMIŞTIR”

Başkan Karaçorlu, “Sınav odaklı eğitimden yetenek odaklı eğitime geçilmesi şarttır. Çocuklarımızın ilkokuldan itibaren sınavda yarıştırılması, sınav heyecanı atmosferi içinde yetiştirilmesi onların çocukluklarını yaşamalarına büyük bir engel teşkil etmektedir. İnsanlar çeşitli yeteneklerde yaratılmıştır bu yüzden onların aynı sınavlardan geçirilmesi yanlıştır”ifadelerinde bulundu.

ÖNERİLERİNİ BİR BİR SIRALADI

Yeni eğitim ve öğretim yılında uygulanmasını istediği çözüm önerilerini sunan Başkan Habip Karaçorlu, “Ders kitapları baştan sona incelenerek milli ve manevi değerler doğrultusunda yeniden hazırlanmalıdır. Türkiye’de ideolojik bir dayatma olan karma eğitim kaldırılmalıdır. Zorunlu eğitimde 12 yıldan tekrar 8 yıla dönülmelidir. İlköğretimdeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Din dersi olarak değiştirilmeli, din eğitimi anasınıfından itibaren verilmelidir. Yabancı dil dersleri Türkiye’de zorunlu olmaktan çıkarılmalı, yabancı dil eğitimi isteyenlere verilmelidir” açıklamalarında bulundu.

“ÖNÜNE GEÇİLMESİ GEREKİR”

Eğitimcilerin değersiz göründüğünü söyleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Habip Karaçorlu, “Son yıllarda biz eğitimciler itibar kaybına uğradığı bütün kamuoyu tarafından bilinmektedir. Öğretmenlerimiz çeşitli şekillerde okullarda şiddete maruz kalmaktadır. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Öğretmen toplumun en mukaddes bildiği görevi yapmaktadır. Bundandır ki öğretmene gereken değer verilmeli, öğretmen veli ve öğrenci gözünde itibarsızlaştırılmamalıdır”dedi.