Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait ve Fırat Üniversitesi'nde uygulanacak olan Web 2.0 Araçlarıyla Bilsem' de Eğitimin Kalitesi Artıyor isimli Projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.

BİLSEM Müdür Vekili Uğur Kıraç proje tabanlı eğitim verdiklerini ve yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte öğrenci sayılarının 573’e ulaştığını söyledi.

Kıraç, “Milli Eğitim Müdürlüğümüze ait uygulanacak projenin temel amacı Web 2 araçlarının etkin kullanımı ile Bilsem’lerde verilen eğitim kalitesini artırmaktır. Projemiz bilim ve sanat merkezinde görev yapan öğretmenlerin eğitimini kapsamaktadır” dedi.

FÜSEM Müdürü Doç. Dr. İlyas Somunkıran düzenlenen eğitimlere değinerek Rektör Prof. Dr. Göktaş’a teşekkür etti.

Somunkıran, “Fırat Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Rektör hocamızın göreve geldiği ilk günden itibaren misyonu doğrultusunda toplumun ihtiyaç duyduğu ve bireylerin yetkinliklerini arttırmaya yönelik E-Devlet’te sorgulanabilen sertifikalı eğitimler düzenlemektedir” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit eğitimin ana unsurlarını sıraladı.

YİĞİT: 32 BİNAMIZDA CİDDİ TADİLAT VE BAKIM ONARIM YAPTIK

Yiğit, “Süreç içerisinde bugünkü programının açılışı bu projenin başlangıcı bu çocuklarımızın özellikle Bilim Sanat Merkezi’ndeki öğrencilerimizin ve bu çocuklara hizmet eden öğretmenlerimizin dünya çapında bir gelişmeye şahit olması, entegre olması açısından çok kıymetli bir proje. Biz bu süreçte Elazığ’da ciddi bir dönüşümün içerisine girdik. Sadece bu alanda hem eğitim araçlarıyla ilgili değil bunun yanında da diğer eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, çocuklarımıza daha sağlıklı ve modern binalarımızın kazandırılmasından başlayarak bu yıl içerisinde inşallah 100’e yakın binada bir yeni binalaşma, yeni eğitim ortamların oluşturulması ve yenileşme sürecinin içerisindeyiz şuanda. Bunun dışında 32 binamızda ciddi tadilat ve bakım onarım yaptık. Neredeyse eğitim kurumlarının yarısına yakınına dokunmuş olduk ve yenileşme sürecine girdik. Anaokulundan, ortaokula ve liseye kadar her türdeki eğitim binamız ilimize çok yakın zamanda kazandırılacak. Bu yıl içerisinde eş zamanlı olarak 3 bilim sanat merkezimiz faaliyete geçecek. Böylece bu öğrencilerimize daha yakın ilgi gösterebileceğiz ve onlarla daha yoğun bir şekilde ilgilenip proje tabanlı bu eğitim sürecini daha iyi yerlere getireceğiz inşallah. Bilim Sanat Merkezimiz özel çocuklarımızın eğitim gördüğü bir kurum. Özellikle de burayla yapılan işbirliği Türkiye’nin belki de gelecekte ARGE’sini oluşturan hatta buradan çıkacak çocukların dünyanın ARGE’sini oluşturacağını çok iyi bir şekilde biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz “araştırma üniversitesi olan üniversitemiz paydaşları ile birlikte büyük bir aile” dedi.

Yılmaz, “Gerçekten çok önemli bir konu. Yıllardır bunu hedeflediğimiz bir konu. Kurumlar arası iş birliğiyle bu yetkinliğini, uzmanlığını diğer kurumlara aktarmak, diğer kurumlardan da farklı geri dönüşümler alacak farklı bir noktaya taşımak” dedi.

Konuşmaların ardından program Harput musiki dinletisi ile son buldu.