EGM Aktaş, Depremzedelere Kumanya Dağıttı

Elazığlı hemşehrimiz Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Polis Vakfı'nın düzenlediği yardım kampanyasında Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlar için kumanya dağıttı.

EGM Aktaş, Depremzedelere Kumanya Dağıttı

Depremin üzerinden tam 4 gün geçti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlarla bir yandan depremzedelerin yaralı sarılıyor, diğer yandan da enkaz çalışmaları devam ediyor.

Hemşehrimiz Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Polis Vakfı'nın düzenlediği yardım kampanyasında Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen vatandaşlar için kumanya dağıttı.

AKTAŞ: BÜTÜN ALANA HAKİM DURUMDAYIZ

Emniyet Genel Müdürü hemşehrimiz Mehmet Aktaş yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili bir değerlendirmede bulunarak, “Doğal olarak depremden etkilenen, zarar gören evler vatandaşlarımız tarafından boşaltıldı. Kriz merkezinin gösterdiği toplu alanlarda veya çadırlarda insanlar zamanlarını geçiriyorlar. Dolayısıyla evinden uzak durumdalar. Emniyet teşkilatı olarak boşaltılan, oturulmayan evlerde ve iş yerlerinde bir olumsuzluk yaşanmaması için, hırsızlık ve benzeri işler olmasın diye tedbirlerimizi alıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak burada görev yapan, şehrimizde, Elazığ’da görev yapan polis memurlarına ilave takviye kuvvet buraya intikal ettirdik belli bir sayıda. Onların da desteğiyle biz bu gün için bütün alana hakim durumdayız. Bütün sokaklarımız, caddelerimiz, çarşımız pazarımız yine aynı şekilde çadır alanları ve diğer konaklama alanlarında türlü tedbiri almış durumdayız. Bugün depremin biliyorsunuz üçüncü günündeyiz. Şu ana kadar emniyet birimlerimize intikal etmiş sadece bir hırsızlık ihbarı var ki o da suçüstü yapılmış durumda. Bir televizyon çalındığını tespit eden arkadaşlarımız şahsı yakalamış. Onun dışında Allah’a şükür dediğim gibi üç gün süre içerisinde bir hırsızlık olayı olmamıştır. Elazığlı hemşehrilerimizin sağduyusuna sonuna kadar inanıyorum. Hiçbir hemşehrimin bizim kültürümüzle, inancımızla bağdaşmayan bir tutum ve davranış içerine girmeyeceğine inanıyorum. İnşallah o konuda bize de fazla bir iş düşmez. Biz de sosyal çalışmalar yürütürüz” ifadelerinde bulundu.

ALTAN: ŞUANDA HERHANGİ BİR EKSİKLİK YOK

Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise yardımda bulunacak vatandaşlara önemli bir hatırlatmada bulunarak, “Biz Elazığ’da bulunan bölge afet yönetim merkezimizde ilk andan itibaren kriz merkezimizle birlikte vatandaşlarımıza yardım için çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Beslenme, barınma, diğer ihtiyaçları ile ilgili kriz merkezimizden gelen talimatlar doğrultusunda yardımları dağıtıyoruz. Çadırlar kuruluyor, içindeki eşyalar veriliyor ve aynı zamanda beslenme ile ilgili barınma merkezine gönderiyoruz. İhtiyaçlarda aynı zamanda kriz merkezlerinden koordineli bir şekilde yapılıyor. Şuanda herhangi bir eksiklik yok. Bizim tek ricamız cömert gönlü engin vatandaşlarımızdan cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan telefon numarası var. Oraya yardım yapacaklarsa oranın koordinasyonu ile ya da Kızılay’ın 168 çağrı merkezini arayarak ne göndermek istiyorlarsa bize göndersinler biz onu koordine edelim, işlerimiz daha kolay, daha düzenli daha muntazam olsun” diye kaydetti.

SEL: ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK 24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ

Elazığ İl Emniyet Genel Müdürü Celal Sel’de, bölgedeki emniyet önlemlerini anlatarak, “Biz tüm halkımıza geçmiş olsun diliyoruz. Elazığ Emniyet Müdürlüğü olarak 24 saat görev başındayız. 155 ihbar hattından bize her an ulaşabilirler. Bunun haricinde tüm alanlarda, göçük alanlarında arkadaşlarımız tehlike tedbirlerini aldılar. Gerek asayiş, gerek trafik yönden tedbir aldık. Tüm personelimiz görev başında. Teşekkür ediyoruz ve geçmiş olsun diliyorum. Ölenlere rahmet diliyorum” dedi.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137