Referanduma sayılı günler kala Milletvekilleri çalışmalarını hız kesmeden devam ediyor. Referandum çalışmaları kapsamında Elazığ Ak Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı Baskil’i ziyaret etti ve ilçede incelemelerde bulunup, vatandaşları bilgilendirdi.

Ak Parti Seçim Koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulunan Ejder Açıkkapı Baskil’in bugüne kadar ki bütün seçimlerde Ak Partinin yanında olduğunu ve desteğini hiç esirgemediğini söylerken, “Türkiye’de dikkat çeken unsurlar her zaman şunlar olmuştur. Ne zaman ki tek başına iktidarlar hizmet vermeye başlamışsa Anadolu insanı önemli hizmetler almaya başlamıştır ama Anadolu insanı bu hizmetleri almaya başlarken, bir kısım fitne odaklarının da devreye girdiğini görüyoruz. Özellikle darbe girişimleriyle meşru hükümetlerin alaşağı edildiğini görüyoruz. Yine koalisyonlar döneminde Türkiye’ye inanılmaz bir hız kaybı yaşatılır. İnsanımız hizmet almaya susamışken koalisyonlar hükümetiyle kısa süreli hükümetlerin hizmet veremediklerini görürüz. Türkiye’de Ak Parti dönemine kadar özellikle başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında sıkıntılar yaşandığını görürüz. Bu olaylarında halkımızın alması gereken hizmetlere engel olduğunu görürüz. Bu böyle devam etmemelidir” diyerek bunun için anayasa değişiklik paketini halkın huzuruna sunduklarını dile getirdi.

“CHP Her Zaman Olduğu Gibi Halktan Korkmaktadır”

“Bizler anayasa değişikliğini görüşürken CHP ve HDP hiçbir şekilde katkıda bulunmadılar. Sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi biz CHP’ye biz kendi anayasa teklifimizi hazırlayalım. Siz kendi anayasa teklifinizi hazırlayın ve milletin hakemliğine sunalım dedik ama CHP her zaman olduğu gibi halktan korkmaktadır. Uğrayacakları akıbeti bildiklerinden dolayı böyle bir riske girmemişlerdir. Oysa iddianızda haklıysanız bu sistemin bu ülke insanına fayda getirmeyeceğini düşünüyorsanız yapmanız gereken yeni bir anayasa teklifi hazırlamak ve milletin huzuruna çıkmaktır. CHP bugüne kadar maalesef AK Parti hükümetleri döneminde itirazdan başka hiçbir şey yapmadıklarını görürüz. Sadece eleştirmek siyaseten hiç kimseye fayda vermez. Size açık bir çek verilip milletin huzuruna gidelim denilmişken siz bundan da kaçtınız ve evet yönünde karar veren kardeşlerimizi Yunan askerine benzettiler. Ben bunu burada bir kez daha kınıyorum” diyerek bu milletin 16 Nisanda evet yönünde karar vereceğini söyledi ve Baskil’den birincilik beklediklerini vurguladı.

Milletvekili Açıkkapı’nın son durak olarak Baskil Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya katıldı.