Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk gençlik ve çocuk projesi olan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi, büyük bir başarıya imza attı.

2 MİLYON YERLİ SEBZE FİDESİ ÜRETİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı “Biz bize yeteriz Türkiyem" kampanyası kapsamında ekilmedik bir karış toprak kalmayana kadar tarımsal üretim çağrı ile merkez 2 milyon yerli sebze fidesi üretti.

Proje koordinatörlüğünü Elazığ İl Özel İdaresi’nin yaptığı; Elazığ Valiliği Fırat Kalkınma ajansı Tarım ve Orman il müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü il özel idaresi ve İpek yolu çocuk ve gençlik vakfı ortaklığı ile evde kalan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara fideler ulaştırıldı.

Başlatılan Projeyi, bugüne kadar ülke çapında birçok çalışmaya yönetmenlik yapan Faysal Tokmak, kayıt altına aldı.

Proje ile amaç, hem tarımsal üretimin devamlılığı hem de evde kalan vatandaşların üretim sürecine dahil edilip kendi ihtiyaçlarının karşılanması…

TOKMAK TARAFINDAN ÇEKİLEN TANITIM FİLMİ BÜYÜK SES GETİRDİ

20 gün içinde belirlenen vatandaşlara vefa sosyal destek ekipleri aracılığı ile domates,biber,patlıcan ve salatalık fideleri ulaştırıldı. Yönetmen Faysal Tokmak’ın çektiğini tanıtım filmi kısa sürede ülke çapında büyük ses getirdi.

ÇOK SAYIDA PAYLAŞIM YAPILDI

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından tanıtım filmini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Ekilmemiş tek karış toprak bırakmayacağız” diyerek; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; Kalkınma ajansımızın destekleriyle 25 bin metrekarelik İpekyolu gençlik organik tarım alanında yerli tohumdan 2 milyon fide yetiştirilerek, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle fide temin edemeyen çiftçiler başta olmak üzere 20 bin vatandaşımıza dağıtıldı” ifadeleriyle paylaştılar..

Gençlik ve Çocuk Merkezinin oluşumunda büyük katkılar sunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde inşa ettiğimiz İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezimiz yerli tohumlarla ürettiği 2 milyon fide ile evde kalan vatandaşlarımıza üretim yapıyor. Avrupa’nın en büyük merkezinin ilk meyveleri Milletimizin hizmetinde” sözleri ile paylaştı.

VİDEO